Oud-keepster Van Veenendaal adviseur vrouwenvoetbal bij KNVB

Sari van Veenendaal
Sari van Veenendaal © Orange Pictures
Nieuwegein/Nieuwegein - Oud-keepster Sari van Veenendaal gaat bij voetbalbond KNVB aan de slag als adviseur vrouwenvoetbal. De Nieuwegeinse speelde 91 wedstrijden voor Oranje en zette vorig jaar zomer een punt achter haar loopbaan.
In haar nieuwe rol gaat ze zich onder meer bezighouden met de ontwikkelingen van het vrouwenvoetbal op de lange termijn. Van Veenendaal kijkt uit naar haar nieuwe functie. "Ik wil graag een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van het vrouwenvoetbal", zegt ze. "Zowel in Nederland als op het internationale toneel. Ik zie dit als een unieke kans om mijzelf breed te oriënteren binnen het vrouwenvoetbal en hoop met mijn topsportervaring iets moois toe te kunnen voegen aan de bestaande organisatie."

'Gedreven professional'

Jan Dirk van der Zee, directeur vrouwenvoetbal en amateurvoetbal bij de KNVB, is trots dat hij de oud-international heeft gestrikt voor de functie van adviseur vrouwenvoetbal. "In haar periode als international hebben wij Sari niet alleen leren kennen als een uitstekende keeper en leider binnen het veld, maar ook als een gedreven professional buiten het veld", zegt Van der Zee. "Zij heeft met haar prestaties en met haar persoonlijkheid het vrouwenvoetbal verder geholpen. Daarbij had zij al op jonge leeftijd niet alleen oog voor zichzelf, maar vooral ook voor anderen. Vanuit de ervaring die zij meebrengt, weet zij wat er nodig is om een volgende stap te kunnen zetten. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat zij van toegevoegde waarde gaat zijn voor de KNVB."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.