Hockeyers verslaan India in Pro League

Jip Janssen
Jip Janssen © Orange Pictures
Utrecht - De Nederlandse hockeyers hebben India verslagen in de Pro League. Oranje met onder meer Kampong-speler Jip Janssen zegevierde met 4-1 in Eindhoven.
Singh Harmanpreet sloeg India nog wel op voorsprong. Hij verzilverde in de 10e minuut een strafbal. Pepijn Reyenga tekende in de 16e minuut voor de gelijkmaker 1-1. Boris Burkhardt benutte in de 39e minuut een strafcorner en Kampong-speler Duco Telgenkamp maakte een minuut later het derde doelpunt van Oranje. Hij bepaalde in de slotfase ook de eindstand
Nederland speelde met zes debutanten en boekte pas de tweede zege in vijf duels in de Pro League. De hockeyers spelen vrijdag tegen Australië en zaterdag is India opnieuw de tegenstander. Voor maandag staat er een duel met Spanje op het programma.

Dames blijven ongeslagen

Eerder op woensdag wonnen de Nederlandse hockeysters ook hun vierde duel in de Pro League. De ploeg van bondscoach Paul van Ass klopte ook China (4-0). Felice Albers, Luna Fokke van het Utrechtse Kampong, Marijn Veen en Joosje Burg maakten de doelpunten. De regerend wereld-, olympisch en Europees kampioen speelt donderdag tegen Australië. Komend weekeinde volgen opnieuw duels met China en Australië.