FC Utrecht verrast met Penders als assistent van Silberbauer

Rob Penders
Rob Penders © Orange Pictures
Utrecht - FC Utrecht heeft Rob Penders gepresenteerd als de nieuwe assistent-trainer van Michael Silberbauer. De voormalig voetballer heeft een contract getekend voor drie seizoenen. De afgelopen twee jaargangen had Penders de leiding over FC Eindhoven.
Silberbauer werkte, sinds zijn komst in januari naar FC Utrecht, samen met assistenten Twan Scheepers en Alexander Rankovic. Het contract van laatsgenoemde is afgelopen en niet verlengd. Scheepers heeft nog een contract voor één seizoen bij FC Utrecht. Het gerucht ging ook dat oud-voetballer Willem Janssen tot de technische staf van FC Utrecht zoe toetreden, dat lijkt met de komst van Penders onwaarschijnlijker geworden.
Penders speelde als voetballer 307 duels in de hoofdmacht van NAC Breda. In zes van die duels nam hij het op tegen zijn nieuwe collega Michael Silberbauer. De Deen won met Utrecht drie van die zes ontmoetingen, Penders ging met NAC er eenmaal met de drie punten vandoor en twee keer eindigde het duel in een gelijksspel.

Reacties

Penders noemt het in een eerste reactie op de website van FC Utrecht een prachtige uitdaging. "Ik ben FC Eindhoven enorm dankbaar voor de kans die ik gekregen heb en kijk tegelijkertijd uit naar de nieuwe rol waarin ik ga samenwerken met Michael (Silberbauer red.) en de andere stafleden. De ambities spreken mij aan om met FC Utrecht de juiste stappen te maken. De Eredivisie is altijd mijn doel geweest, dit is voor mij als coach ook de juiste stap in mijn ontwikkeling, bij een hele mooie club."
Technisch directeur Jordy Zuidam is blij met de ervaring die Penders meebrengt. "Met meer dan 350 wedstrijden in het betaalde voetbal op zijn naam heeft hij een goed gevulde rugzak met voetbalervaring. Tevens heeft Rob in zijn afgelopen twee seizoenen bij FC Eindhoven bewezen een uitstekende trainer te zijn. Zijn moderne kijk op het spel en de oefenstof die hij gebruikt om spelers uit te dagen spreken ons erg aan. Rob is gedreven, innovatief en een echte teamplayer. We zien in hem een belangrijke toevoeging in de technische staf."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.