(Nog) geen WK voor Shanice van de Sanden

Shanice van de Sanden
Shanice van de Sanden © Orange Pictures
Utrecht - Shanice van de Sanden maakt geen deel uit van de definitieve WK-selectie van de Oranje-voetbalsters. De 30-jarige Utrechtse is één van de laatste afvallers uit de voorlopige selectie die bondscoach Andries Jonker had samengesteld.
Dat Van de Sanden niet geselecteerd is betekent niet dat ze thuisblijft. De aanvaller van Liverpool reist wel mee naar Nieuw Zeeland. De FIFA-regelementen schrijven namelijk voor dat tot 24 uur voor de eerste WK-wedstrijd een speler uit de selectie om medische redenen mag worden vervangen.
Als die reden er niet is, reist zij na de eerste poulewedstrijd terug naar Nederland. Nederland speelt die eerste wedstrijd op 23 juli in Dunedin, Nieuw Zeeland. Tegenstander is Portugal. De andere tegenstanders in de poulefase zijn de VS en Vietnam. Ook tegen die ploegen speelt Oranje in Nieuw Zeeland, dat het WK samen met Australië organiseert.

Van de Sanden debuteerde als 16-jarige al in 2008 in Oranje en speelde tot toe 93 interlands. In die 93 duels scoorde ze 21 keer. In 2017 maakte ze deel van de Oranje-selectie die in eigen land Europees kampioen werd. Twee jaar later won ze met de Oranje Leeuwinnen zilver op het WK.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.