Amateurvoetbal: blijven de Utrechtse koplopers op stoom?

Eemdijk, verrassende koploper
Eemdijk, verrassende koploper © Orange Pictures
Provincie Utrecht - Met maar liefst drie koploper uit onze provincie begint in de tweede en derde divisie de derde speelronde. Spakenburg (tweede divisie), Hercules en Eemdijk (derde divisie) beginnen met een honderd procent score aan hun wedstrijden. Promovendus Kampong is het andere uiterste. De Utrechters jagen dit weekend op hun allereerste punt in de derde divisie.
In de tweede divisie zijn zowel Spakenburg als promovendus GVVV na twee duels nog ongeslagen. Alleen heeft Spakenburg twee keer gewonnen, terwijl GVVV twee keer gelijkspeelde.
Spakenburg is na twee duels één van de vier clubs in de tweede divisie zonder puntenverlies. Vanmiddag reizen de mannen van trainer Chris de Graaf af naar Haarlem, voor de confrontatie met Koninklijke HFC, dat uit de eerste twee duels vier punten verzamelde.
Zes keer eerder speelde Spakenburg aan de Spanjaardslaan. Drie keer werd verloren, twee keer gewonnen. Bij Spakenburg denken ze nog met afgrijzen terug aan de allereerste ontmoeting met Koninklijke HFC. In Haarlem werd het toen 5-1.
(lees verder onder de foto)
Floris van der Linden speelt tegen zijn oude club
Floris van der Linden speelt tegen zijn oude club © Geert Lommers
Spakenburg-spits Floris van der Linden heeft een verleden bij Koninklijke HFC. HFC-er Roy Castien stond één seizoen onder contract op de Westmaat. De wedstrijd begint om 15.30 uur.

Winnen is welkom

Dat GVVV nog niet verloren heeft is goed voor het zelfvertrouwen, maar als de Veenendalers vanmiddag in en tegen Scheveningen verliezen staan ze met 2 punten uit drie duels wel onderin de tweede divisie. Scheveningen heeft nog helemaal geen punten.
Van de acht duels die beide clubs in de topklasse en de tweede divisie op Houtrust tegen elkaar speelden won Scheveningen er vier. GVVV nam drie keer de volle buit mee de bus in. Wil je gaan kijken? De wedstrijd in Scheveningen begint om 14.30 uur.

Ingelijst

Bij Eemdijk hangt de geprinte competitiestand van de derde divisie A al een week ingelijst prominent in de kantine. De Diekers staan namelijk boven de grote buurman IJsselmeervogels in de stand van de derde divisie A. Een gelijkspel vanmiddag tegen de amateurs van Volendam volstaat om nog minimaal een week van dat gegeven te kunnen genieten.
Promovendus Eemdijk haalde 6 punten uit twee duels, waarbij vooral de uitzege tegen VVSB -door velen beschouwd als kampioenskandidaat- een knappe prestatie was. Vanmiddag is op De Vinken Volendam, getraind door voormalig IJsselmeervogels-trainer Berry Smit, de tegenstander. De Noord Hollanders hebben 1 punt uit twee duels.
Ook Hercules haalde uit de eerste twee duels de volle buit. Is dat beeld vertekend omdat de eerste twee tegenstanders promovendi waren, of gaan de Utrechters echt opnieuw hoge ogen gooien? Vanmiddag komt er meer duidelijkheid. Harkemase Boys -4 punten uit twee wedstrijden- is in eigen huis een moeilijk te kloppen ploeg. Aftrap: 14.30 uur.

Druk

Twee ploegen waarvan iedereen verwacht dat ze bovenin mee gaan draaien leden vorige week een dure nederlaag en spelen vanmiddag tegen elkaar. Op de Westmaat ontvangt IJsselmeervogels VVSB. Daarmee staan twee van de drie amateurclubs die er ooit in slaagden de halve finale van KNVB beker te bereiken tegenover elkaar.
Beide ploegen kunnen zich in elk geval geen nederlaag permitteren. Zeker bij de Vogels zal de druk toenemen als de achterstand op de koplopers dit weekend verder groeit. Bij IJsselmeervogels - VVSB wordt om 15.00 uur afgetrapt.
(lees verder onder de foto)
IJsselmeervogels - VVSB eindigde in 2018 in 3-3
IJsselmeervogels - VVSB eindigde in 2018 in 3-3 © RTV Utrecht / Mark Kloostra
Kampong kent die druk helemaal niet. De Utrechters zijn weliswaar nog puntloos, maar aan de Laan van Maarschalkerweerd maakt niemand zich zorgen. Morgenmiddag gaat de Utrechtse promovendus op bezoek bij het ook nog puntloze Hoogeveen. De Drentse ploeg is net als Kampong nieuw in de derde divisie. Hoogeveen - Kampong begint morgenmiddag om 14.00 uur.
Het Veenendaalse DOVO wil dit seizoen maar één ding: wegblijven uit de degradatiezone. Om daar niet al heel vroeg in het seizoen te belanden is een thuiszege op ODIN'59 vanmiddag zeer wenselijk. DOVO staat na twee duels op 1 punt, ODIN ook. De winnaar klimt naar de heerlijke middenmoot. Op Panhuis wordt om 14.30 afgetrapt.

Topper

In de derde divisie B speelt Sportlust'46 vanmiddag thuis tegen Barendrecht. Daarmee staan twee ploegen tegenover elkaar die op voorhand tot de kanshebbers voor promotie worden gerekend. Het Woerdense Sportlust heeft 4 punten, Barendrecht heeft er 3. Groene Ster en Gemert zijn met 6 punten de koplopers. Zowel Sportlust'46 als Barendrecht zal erop gebrand zijn de achterstand niet verder te laten oplopen.
Sportlust'46 - Barendrecht begint vanmiddag om 15.00 uur.

Vierde divisie
Ook in de vierde divisie komen dit weekend drie clubs uit onze provincie in actie.

Zaterdag
14.30 WVHEDW - DHSC (4e divisie A)
18.00 VOC - LRC Leerdam (4e divisie B)

Zondag
14.00 Hoogland - SJC (4e divisie A)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.