De opmerkelijke keuze van Jordy Hilterman: 'Nog geen moment spijt gehad'

© Website VV Eemdijk
Bunschoten-Spakenburg - Jordy Hilterman voetbalt sinds afgelopen zomer bij Eemdijk. En dat is best wel een opmerkelijke stap. De lange aanvaller doorliep namelijk de jeugdopleiding van Volendam, en speelde in de tweede divisie voor Koninklijke HFC, Katwijk en Rijnsburgse Boys. Als spelers van zijn kaliber in Bunschoten-Spakenburg terecht komen, is dat meestal bij IJsselmeervogels of Spakenburg.
Hilterman koos echter voor Eemdijk. "Vorig jaar ben ik wel benaderd door IJsselmeervogels, maar toen was ik al zo goed als rond met Rijnsburgse Boys", vertelt de 27-jarige Haarlemmer. "Voor mij is het nu een logische keuze, want ik heb een jaar niet gevoetbald. En dan zitten ze over het algemeen niet meer op je te wachten." Daarmee verwijst hij naar zijn mislukte periode in Rijnsburg, waar hij vooral bankzitter was.
Dus belandde hij bij Eemdijk, dat vorig seizoen promoveerde naar de derde divisie en nu na drie duels zonder puntenverlies koploper is. "De omstandigheden zijn hier perfect voor mij. We hebben een hele goeie selectie."
Supporters reageren heel anders op een nederlaag dan bij Katwijk of Rijnsburgse Boys
Jordy Hilterman
Toch lijkt Hilterman, met alle respect voor Eemdijk, een stap terug te zetten. Van de opleiding van een profclub, via Koninklijke HFC en twee grote bollenclubs naar Eemdijk. Die club staat nu weliswaar boven IJsselmeervogels, maar heeft niet de statuur van de Vogels en van Spakenburg, de andere twee clubs uit het dorp. "Er is hier totaal geen druk, iedereen kan gewoon lekker voetballen. Het is een vriendengroep, dat merk je aan alles."

Warm bad

De nieuweling bij Eemdijk scoorde dit seizoen al twee keer en had zonder zelf te scoren afgelopen zaterdag ook een belangrijke rol in de zege van zijn ploeg op de amateurs van Volendam. "Natuurlijk zijn wij er als spelers doodziek van als we verliezen, maar de supporters reageren heel anders op een nederlaag dan bij Katwijk of Rijnsburgse Boys."
Luister hier naar het gesprek met Jordy Hilterman
Voor Hilterman is Eemdijk daarom een warm bad. "Vooral omdat ik wel wat zelfvertrouwen kwijt ben geraakt na dat jaar Rijnsburg. Daar voelde ik me niet echt onderdeel van de selectie", vertelt de aanvaller, die zelfs vrijwillig in het tweede elftal ging spelen om in elk geval maar speelminuten te maken. "Maar die waren op een gegeven moment ook klaar, en daarna speelde ik bijna niet meer. Hooguit nog eens een oefenwedstrijdje door de week. En ik ben wel een jongen die het ritme nodig heeft."
De liefhebber Hilterman speelt nu dus een niveau lager. Maar dat is prettiger dan bankzitten in de absolute amateurtop. "Het antwoord is heel simpel: 'ja'. Daarom zijn de omstandigheden hier bij Eemdijk perfect. Ik heb nog geen spijt van mijn keuze, en dat gaat ook niet gebeuren."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.