Amateurvoetbal: Bunschoten Boven in derde divisie A

Doelpuntenmaker Afaker op archiefbeeld
Doelpuntenmaker Afaker op archiefbeeld © Orange Pictures
Bunschoten-Spakenburg - In de derde divisie A heeft IJsselmeervogels zich naast Eemdijk genesteld aan de kop van de ranglijst. De Vogels wonnen donderdag de vooruitgespeelde wedstrijd tegen de amateurs van Volendam met 2-1, en hebben nu net als koploper en dorpsgenoot Eemdijk 9 punten. De Diekers hebben wel een duel minder gespeeld.
IJsselmeervogels kwam al vroeg op achterstand door Lennart Tol. Halverwege de eerste helft repareerde Basil Camara de schade. De verdediger kopte een vrije trap van Daniel van Son tegen de touwen. Beide ploegen kregen in het restant van de eerste helft de nodige mogelijkheden, maar bij rust was het 1-1.
Vijf minuten na rust was het 2-1 voor de Vogels. Marouane Afaker, na de pauze in de ploeg gekomen voor Robin Eindhoven, kopte raak na een hoekschop van Van Son. Het was voor Afaker alweer zijn vierde doelpunt van het seizoen.
IJsselmeervogels, en met name Afaker, kreeg in het vervolg de nodige kansen om er 3-1 van te maken, maar dichterbij dan een bal op de lat van Dennis Knuiman kwamen de Rooien niet.
Dat kwam de ploeg van Gert Jan Karsten bijna nog duur te staan. Een fel aandringend Volendam was in de slotfase een paar keer erg gevaarlijk en doelpuntenmaker Camara moest zelfs een bal van de lijn halen. Gescoord werd er niet meer.

Derde divisie A
RKAV Volendam - IJsselmeervogels 1-2

1-0 Lennart Tol (3')
1-1 Basil Camara (20')
1-2 Marouane Afaker (51')

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.