Amateurvoetbal kijken? GVVV snakt naar zege, Eemdijk wil koploper blijven

© RTV Utrecht
Provincie Utrecht - In de top van het amateurvoetbal komen vanmiddag tien van de elf tweede-, derde-, en vierdedivisionisten uit onze provincie in actie. In de tweede divisie hoopt GVVV de eerste zege van het seizoen te begroeten. Een trede lager speelt koploper Eemdijk de uitwedstrijd tegen SC Genemuiden.
Die eerste overwinning van GVVV moet in eigen huis geboekt worden tegen Rijnsburgse Boys. Dat speelde pas twee duels -de derby tegen Quick Boys werd afgelopen zaterdag afgelast- en heeft 3 punten, één meer dan GVVV dat twee keer gelijkspeelde en een keer verloor.
Resultaten uit het verleden bieden geen garantie, maar wie vanmiddag vanaf 14.30 uur in Veenendaal gaat kijken heeft een goeie kans om veel doelpunten te zien. Bij de achttien duels die GVVV en Rijnsburgse Boys sinds 2011 tegen elkaar speelden vielen 86 doelpunten, gemiddeld 4,8 doelpunten per wedstrijd.
Een half uur later begint op de Westmaat in Bunschoten de topper tussen Spakenburg en AFC. Spakenburg slikte vorige week de eerste nederlaag van dit seizoen en staat met 6 punten drie duels op de zesde plaats. AFC heeft een punt meer en is tweede.
Als resultaten uit het verleden wel een garantie zouden bieden, was er weinig hoop voor Spakenburg. Van de dertien duels die de Blauwen tegen AFC speelden gingen er elf verloren. In de tweede divisie verloor Spakenburg zelfs alle vijf de thuisduels tegen de ploeg uit Amsterdam.

Verrassende promovendi

Eemdijk en SC Genemuiden eindigden vorig seizoen als eerste en derde in de vierde divisie B. Na drie speelronden zijn de twee promovendi nu de nummers 1 en 3 in de derde divisie. Vanmiddag staan ze tegenover elkaar op de Wetering in Genemuiden. Aftrap is om 14.30 uur.
Tussen de twee promovendi bezet IJsselmeervogels voor even de tweede plaats. De Rooien speelden donderdag al hun uitwedstrijd tegen Volendam, dat dit weekend niet speelt vanwege de traditionele kermis in het dorp.
Nummer 7 van de ranglijst is Hercules. De Utrechters ontvangen vanmiddag om 15.30 uur DVS'33, dat getraind wordt door Utrechter Patrick Loenen. Onder Loenen, eerder succesvol bij Argon, Eemdijk en Sportlust'46, is het ambitieuze DVS'33 slecht aan de competitie begonnen. Na twee gelijke spelen en een nederlaag staat de ploeg uit Ermelo op een teleurstellende veertiende plaats.
Dat is vier plaatsen lager dan Kampong, dat vorige week de eerste zege van het seizoen boekte. Het elftal van Frank Bruijnis speelt vanmiddag thuis tegen Harkemase Boys, dat vijfde staat. De Friezen brachten vorige week Hercules de eerste seizoensnederlaag toe. Kampong - Harkemase Boys begint ook om 15.30 uur.
Het Veenendaalse DOVO gaat vanmiddag op bezoek bij Sparta Nijkerk. DOVO won vorige week van ODIN'59 en is nu negende. Sparta Nijkerk, door velen tot promotiefavoriet bestempeld, leed vorige week alweer de tweede nederlaag in het nog prille seizoen en is elfde. Op de Ebbenhorst in Nijkerk wordt om 15.00 uur afgetrapt.

Weer avondwedstrijd voor Sportlust

Sportlust'46 zit in de zuidelijke derde divisie B, met veel zondagclubs. Uitwedstrijden zijn voor de Woerdenaren daardoor vaak avondwedstrijden. Zo ook vandaag, als de ploeg van trainer Jochem Twisker afreist naar Veghel voor het duel tegen Blauw Geel'38. De aftrap daar is om 18.00 uur.
Beide ploegen boekten in de eerste drie duels een zege, een gelijkspel en een nederlaag, en staan met 4 punten op de achtste en negende plaats. De winnaar haakt aan bij de koplopers, de verliezer blijft minimaal een week in de middenmoot hangen.

Vierde divisie

In de vierde divisie A en B spelen drie clubs uit onze provincie.
14.00 DHSC - Hollandia (4A)
14.45 Ajax - Hoogland (4A)
14.30 LRC Leerdam - Smitshoek

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.