Reuzensprong Van den Broek na toernooizege in Haren: 'Maar ik kom nog hoger'

Isis van den Broek (archief)
Isis van den Broek (archief) © Vivian van den Broek
Driebergen-Rijsenburg - Isis van den Broek heeft een reuzensprong gemaakt op de wereldranglijst, na haar eerste eindzege in een ITF-toernooi. De 17-jarige Driebergse steeg maar liefst 151 plaatsen en staat nu op plek 809.
"Maar volgens mij ga ik nog verder stijgen", zegt Van den Broek. "Want de laatste punten die op de wereldranglijst zijn bijgeteld zijn die van Oldenzaal, die van Haren staan er nog niet in." In Oldenzaal, vorige week, bereikte ze de kwartfinale van het sterk bezette toernooi in Oldenzaal. Afgelopen weekend in Haren was de Driebergse de beste. "Ik denk dat ik rond 750 uit ga komen nu."
Ik ga nu eerst wat aan school doen, tot aan de herfstvakantie
Tennisster Isis van den Broek
De punten uit Haren zijn voorlopig wel de laatste punten die Van den Broek aan haar ranking gaat toevoegen. "Ik ga nu eerst wat aan school doen, tot aan de herfstvakantie. Daarna neem ik vakantie en dan ga ik weer toernooien spelen." Van den Broek zal dan gaan kiezen voor zwaardere toernooien dan in Haren. Dat is een zogeheten 15.000-toernooi, een toernooi met 15.000 euro prijzengeld. "Ik wil me nu gaan richten op 25.000-toernooien", zegt het tennistalent. Daar kan ze behalve meer prijzengeld ook meer punten voor de wereldranglijst verdienen.
Maar komende maand krijgt de school dus voorrang. Van den Broek zit in het laatste jaar van de HAVO in Hilversum, vlak bij de banen waar ze ook traint. "Dat scheelt veel reistijd." Dat ze dit jaar 5 HAVO doet is een bewuste keuze. "Ze zat in 5 VWO, maar door het tennis ging ze nauwelijks naar school", zegt moeder Vivian. Als Isis dit jaar haar diploma haalt gaat ze zich volledig op tennis richten. "Ik wil nog wel wat deelcertificaten op VWO-niveau halen, om niet alleen met tennis bezig te zijn."

Visscher zakt iets, Den Ouden richting top 400

Tegenover de sprong voorwaarts van Van den Broek staat de lichte terugval van Stephanie Visscher. De tennisster uit Elst was vorige week nog de nummer 541 van de wereld, maar staat nu op plek 567.
Bij de mannen is Botic van de Zandschulp één van de twee Nederlanders in de top 100. De Veenendaler, die de afgelopen maanden door een blessure weinig toernooien speelde en daardoor veel punten verloor, is 67e. Maarssenaar Guy den Ouden staat op de 423e plaats, Sidane Pontjodikromo uit Leersum, in Haren afgelopen weekend verliezend finalist, klom 39 plaatsen en staat nu 521e.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.