Amateurvoetbal: twee derdedivisietoppers in Bunschoten

De stadions van IJsselmeervogels (links) en Spakenburg
De stadions van IJsselmeervogels (links) en Spakenburg © RTV Utrecht Sadettin Canbay
Provincie Utrecht - In de top van de derde divisie A staan vanmiddag twee toppers op het programma. Eén daarvan is de regionale derby tussen Eemdijk en Hercules. IJsselmeervogels ontvangt koploper Genemuiden. In de tweede divisie hopen Spakenburg en GVVV op betere tijden na twee nederlagen op rij.
Katwijk - Spakenburg, aanvang 15.30, is op papier de blikvanger in de tweede divisie. Katwijk is één van de drie ploegen die met twee punten achterstand jaagt op koploper HHC Hardenberg. De regerend kampioen is dit seizoen nog ongeslagen. Spakenburg verloor de laatste twee duels van Koninklijke HFC en AFC niet omdat het slecht speelde, maar omdat er zoveel kansen werden gemist.
Promovendus GVVV is na twee nederlagen op rij meteen alweer in gevarenzone terecht gekomen. In Haarlem, tegen Koninklijke HFC, hopen de Veenendalers de negatieve spiraal te doorbreken. Koninklijke, dat afgelopen zomer opnieuw een karrenvracht spelers zag vertrekken, staat na vier duels met 10 punten gewoon weer in de top van de tweede divisie. Scheidsrechter Mike de Bruijn geeft om 15.30 uur het beginsignaal.

Derde divisie, het zit dicht op elkaar

IJsselmeervogels treft vanmiddag om 15.00 uur op de Westmaat de verrassende koploper Genemuiden. De promovendus uit Overijssel is één van de drie ploegen met 10 punten. IJsselmeervogels is één van de vier ploegen met een punt achterstand. De Vogels zijn dit seizoen in eigen huis nog zonder puntenverlies. Als dat vanmiddag zo blijft heeft de derde divisie A aan het einde van de middag in elk geval een nieuwe koploper.
Twee van de ploegen die net als IJsselmeervogels 9 punten hebben zijn Eemdijk en Hercules. Die twee treffen elkaar vanmiddag om 14.30 uur op sportpark de Vinken. Eemdijk hoopt zich te revancheren voor de 4-0 nederlaag van vorige week tegen mede-promovendus SC Genemuiden.
Eemdijk - Hercules is ook het duel tussen de trainers Willem Romp en René van der Kooij. Romp is een Herculaan in hart en nieren. Van der Kooij was in Voordorp nog zijn 'baas', voordat Romp op eigen benen ging staan. Franslin Nsingi, spits van de Utrechters, maakte vorig seizoen zijn doelpunten in het shirt van Eemdijk. Hij staat vanwege een schorsing om 14.30 uur echter niet aan de aftrap op de Vinken.
(lees verder onder de foto)
Utrechter Patrick Loenen, moeilijke start bij DVS'33
Utrechter Patrick Loenen, moeilijke start bij DVS'33 © Orange Pictures
Waar Eemdijk, IJsselmeervogels en Hercules bovenin meedraaien, vinden we DOVO en Kampong terug in het rechterrijtje. DOVO speelt vanmiddag op Panhuis, aftrap 14.30 uur, tegen Staphorst. Die ploeg heeft één punt minder dan de Veenendalers. DOVO is de nummer 11 van de ranglijst, Staphorst staat 13e.

Blessuregolf

Daar tussenin vinden we het Utrechtse Kampong, dat vanmiddag in Ermelo op bezoek gaat bij zwaar teleurstellende DVS'33. Kampong heeft 3 punten, behaald door de zege op hekkensluiter Hoogeveen. DVS'33 heeft pas twee punten. De ploeg van Utrechter Patrick Loenen wacht nog op de eerste zege van het seizoen.
In de derde divisie B heeft Sportlust'46 nog altijd te maken met een blessuregolf. Toch staan de Woerdenaren op de vierde plaats, 2 punten achter koploper Barendrecht maar slechts 3 punten boven OSS'20, dat 15e staat. Tegenstander vanmiddag is OJC Rosmalen. De club van voormalig IJsselmeervogels-trainer Willem Leushuis heeft een punt minder dan Sportlust en staat zevende. Sportlust'46 - OJC Rosmalen begint om 15.00 uur.

Het programma van de Utrechtse clubs in de vierde divisie luidt als volgt:
14.30 BOL - DHSC (4A)
15.30 RKAVV - LRC Leerdam (4B)
18.00 Hoogland - Huizen (4A)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.