Motorcoureur Wayne Tessels wereldkampioen: 'Hoogtepunt van mijn carrière'

© RAC 41 ChromeBurner
Lopik - Wayne Tessels is met zijn team ChromeBurner RAC41 Honda wereldkampioen Endurance geworden. De coureur uit Lopik was de slotrijder. Hij zorgde ervoor zijn ploeg in de slotwedstrijd als tweede finishte, wat voldoende was voor de wereldtitel. In de Endurance rijden de teams een wedstrijd over 24 uur.
Voorafgaande aan de laatste race van dit seizoen lag de strijd om de wereldtitel nog helemaal open. Het team van Tessels was koploper, maar nog vier andere teams maakten ook nog kans op de eindzege.
We zijn als team door blijven gaan
Wayne Tessels
In de slotwedstrijd had het team van Tessels te maken met materiaalpech, omdat in de nacht de verlichting tot twee keer toe niet werkte. Een werkende verlichting is verplicht en hierdoor moest ChromeBurner RAC41 Honda twee keer een extra pitstop maken. Daardoor team terug naar de vijftiende plek.

Hoogtepunt

"Het was een lastig begin van de race. Maar we zijn als team maar door blijven gaan en we hebben ons naar voren kunnen vechten", zei Tessels na afloop. "We wisten dat een eerste of tweede plaats lastig zou worden, maar we kwamen wel steeds dichterbij. Toen het leidende team een technisch probleem kreeg lagen wij ineens op koers om wereldkampioen te worden."
Tessels vervolgt: "Het is echt geweldig om dit mee te maken. Ik ben inmiddels twintig jaar in de motorsport actief, maar dit is denk ik wel het hoogtepunt van mijn sportieve carrière."
De Lopiker maakt zich nu op voor de seizoensfinale van het Dutch Superbike kampioenschap. Tessels is de regerend kampioen en gaat aan de leiding in de tussenstand. De finale is op zaterdag 7 oktober op het TT Circuit Assen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.