Handbal Houten heeft het lastig in de BENE League: 'Hopen af en toe te stunten'

© Hanna Koops
Houten - De handballers van Houten zijn terug in de BENE League. Nadat vorig jaar de titel in de eredivisie werd gepakt, keerde Houten na drie seizoenen terug op het allerhoogste niveau. Daarin wacht Houten na drie duels nog altijd op de eerste zege.
"Vorig jaar waren er ook wedstrijden bij waarvan je eigenlijk al wist dat je ging winnen", zegt coach Job Reumer. "Dit jaar zijn alle wedstrijden voor ons heel erg zwaar en moeilijk, maar dat motiveert ons ook".
De ploeg uit Houten wist in de eerste twee wedstrijden nog niet te winnen. Het verschil tussen de eredivisie en de BENE League is groot merkt ook aanvoerder Ruben de Bok: "Het tempo is hoger, het is fysiek wat zwaarder en je ziet dat de selecties waar je tegen speelt ook breder zijn. Er wordt veel meer door gewisseld dan in de eredivisie."
Handbal Houten beleeft moeizame start
De derde wedstrijd was in de eigen Dome tegen HUBO uit België, de nummer 9 van de competitie. Het werd een spannend duel waarin Handbal Houten net tekort kwam. Het verloor met 33-28 van HUBO. Het blijft wachten op de eerste overwinning van het seizoen. Al is coach Reumer positief gestemd na afloop van de wedstrijd: "Iedere keer valt het net de verkeerde kant op voor ons, maar als wij zo blijven doorgaan ben ik ervan overtuigd dat wij een keer een wedstrijd gaan winnen."
Handbal Houten speelt de volgende wedstrijd uit tegen Herpertz/Bevo HC uit Panningen, dat tiende staat.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.