Team Tessels gediskwalificeerd, geen wereldtitel: 'Dit is een grote domper'

© Wayne Tessels / S Agency
Lopik - Wayne Tessels is zijn wereldtitel in de endurance kwijt. De motorcoureur uit Lopik en zijn team werden na de finalerace gediskwalificeerd wegens een iets te grote brandstoftank.
Bij de technische keuringen na afloop bleek bij twee van de vier metingen 0,1 liter groter dan de maximaal toegestane inhoud van 24 liter. Daarop volgde diskwalificatie. Daardoor kregen Tessels en zijn teamgenoten 0 punten, waardoor ChromeBurner RAC41 Honda ook de wereldtitel misliepen.

Domper

"Dit is natuurlijk een enorme domper", zegt Tessels. "Het is totaal geen kwade opzet geweest, want met 0,1 liter meer rijden kan je geen extra ronde rijden of een pitstop minder maken in de race."
Ondanks het mislopen van de wereldtitel is de coureur uit Lopik nog steeds trots op wat zijn team gepresteerd heeft. "Als je ziet hoe we met tegenslagen zijn omgegaan waren we in mijn ogen de terechte wereldkampioenen. Het is een hele harde beslissing voor een zeer kleine overtreding. Ik respecteer de beslissing van de organisatie, want regels zijn regels."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.