Vrouwen Kampong beginnen goed aan competitie, mannen niet

Lidewij Welten
Lidewij Welten © Orange Pictures
Utrecht - De hockeysters van Kampong hebben de eerste competitiewedstrijd gewonnen. Thuis tegen Oranje Rood werd het 4-1. De mannen beleefden een valse start tegen Klein Zwitserland. In Utrecht werd het 0-1.
De vrouwen van Kampong kwamen tegen promovendus Oranje Rood al vroeg op 1-0 door Pam Imhof. Maria de Vries verdubbelde de voorsprong vlak na rust. Guusje Moes bracht de spanning terug maar in de slotfase maakte De Vries haar tweede en bepaalde Luna Fokke de eindstand ut een rake strafcorner op 4-1
Het feestje van de vrouwen werd voorafgegaan door een domper voor de mannen. Die verloren tegen Klein Zwitserland met 1-0 door een treffer van Aki Käppeler, halverwege de tweede helft.

Promotieklasse

In de promotieklasse bij de mannen eindigde de topper tussen koploper Nijmegen en SCHC in 3-3. Casper Hafkamp scoorde twee keer voor Stichtsche, dat drie keer op voorsprong kwam, maar Nijmegen even zo vaak langszij zag komen.
Voordaan speelde uit tegen Hurley met 2-2 gelijk. De Groenekanners verspeelden in Amstelveen, niet voor het eerst dit seizoen, een riante voorsprong.
SCHC staat na drie duels vierde, met 5 punten. Voordaan, vorig seizoen gedegradeerd uit de hoofdklasse, is met 2 punten voorlaatste. Nijmegen en Tilburg zijn met 7 punten de koplopers.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.