Hockeyster De Goede keert terug bij Oranje, nog negen regiogenoten in trainingsgroep

© Orange Pictures
Provincie Utrecht - Hockeyster Eva de Goede keert terug bij Oranje. De 34-jarige routinier uit Zeist maakt deel uit van de selectie die zich gaat voorbereiden op de komende Pro League-wedstrijden. Die duels worden in december en februari gespeeld.
Verder horen ook SCHC-speelsters Pien Dicke, Kyra Fortuin, Yibbi Jansen, Renée van Laarhoven, Lisa Post, Xan de Waard, Elzemiek Zandee en Kampong-speelsters Luna Fokke en Lidewij Welten tot de trainingsgroep. De selectie van Oranje bestaat uit 29 speelsters: 26 veldspeelsters en drie keepsters. Oranje speelt eind dit jaar en begin volgend jaar wedstrijden in Argentinië en India.
De Goede werd begin dit jaar gepasseerd door bondscoach Paul van Ass. "Dit komt voor mij totaal onverwacht. Ik ben nog heel gemotiveerd om door te gaan tot de Olympische Spelen van Parijs, en dat weet de bondscoach", liet ze in april optekenen.
De Goede koos er wel zelf voor in oktober vorig jaar een pauze in te lassen en nog niet bij de training van Oranje aan te sluiten. In overleg met Van Ass besloot ze nog wat meer tijd te nemen om de herstellen van een "pittige" periode, waarin ze onder meer revalideerde van een zware knieblessure en in het huwelijk trad met de Zuid-Afrikaanse hockeyer Tim Drummond.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.