DOVO en trainer Florian Wolf per direct uit elkaar: 'Niet op één lijn'

© Orange Pictures
Veenendaal - DOVO neemt per direct afscheid van hoofdtrainer Florian Wolf (37). De club uit de Derde Divisie ziet onvoldoende aanknopingspunten om de samenwerking voort te zetten.
"Florian heeft vorige week gemeld dat hij zijn tot juni lopende contract niet zal verlengen. Wij hebben daarop intern overleg gevoerd. Conclusie daarvan is dat we de samenwerking nu beëindigen", zegt Henri Drost, voorzitter van de Technische Commissie. "We zitten over een aantal zaken niet op één lijn. Onze inschatting is dat dit de komende maanden niet beter gaat worden." Over welke punten verschillen van inzicht zijn, is niet bekendgemaakt.
Wolf ging in april 2021 als hoofdtrainer aan de slag bij de club uit Veenendaal, middenin de coronaperiode. In het eerste volledige seizoen 2021/2022 eindigde zijn ploeg als 13e in de Derde Divisie Zaterdag. Vorig seizoen werd DOVO 10e en won de club de eerste periodetitel.
De trainer zegt in reactie dankbaar te zijn voor de kans die DOVO hem heeft geboden. "Ik wens de club alle succes in de toekomst. Ik heb veel mooie mensen mogen leren kennen. Het was een prachtige reis samen. Jammer dat het hier eindigt. We leren hier allebei weer van."

Pijnlijk

"Het is een pijnlijke beslissing, voor zowel Florian als voor ons", concludeert Wilco Vink namens de Technische Commissie. "Je gaat een samenwerking aan om die goed af te ronden en het is zeer spijtig dat dit niet is gelukt. Zeker omdat Florian veel credits verdient. Hij is in een ongekend moeilijk periode ingestapt. Onder zijn leiding heeft DOVO 1 onvergetelijke prestaties neergezet, zoals het lijfsbehoud in de Derde Divisie en de periodetitel een jaar geleden. Daarvoor verdient hij veel waardering."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.