Hockeysters SCHC ontsnappen in slotfase, ruime nederlaag Kampong

Pien Dicke
Pien Dicke © Orange pictures
Provincie Utrecht - De hockeysters van SCHC blijven door een zege op Pinoké (2-1) in het spoor van koplopers Amsterdam en Den Bosch. De vrouwen van het Utrechtse Kampong konden niet stunten tegen Den Bosch, dat met 6-0 te sterk was.
Voor Stichtsche werd het een nipte zege op eigen veld in Bilthoven. Na 20 minuten kwam Pinoké op voorsprong door een goal van Sophie Toolen, waarna het lang wachten was op de gelijkmaker van SCHC. Die kwam pas in het laatste kwart.
Trijntje Beljaars schoot zeven minuten voor tijd raak (1-1), waarna een minuut voor tijd SCHC alsnog de zege naar zich toe trok door een treffer van Pien Dicke. Daarmee voorkwam zij duur puntverlies.
De hockeysters van Kampong konden op eigen veld in Utrecht geen vuist maken tegen titelkandidaat Den Bosch. Mede door drie goals van topscorer en international Frederique Matla werd het 6-0 voor de Bossche vrouwen.

Ranglijst

Na zes wedstrijden in de hoofdklasse staat SCHC op de derde plaats met 13 punten, dat zijn er drie minder dan Amsterdam en Den Bosch. Kampong bezet de zevende plaats met 7 punten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.