Uitslagen districtsbeker: DHSC uitgeschakeld door derdeklasser, ook LRC Leerdam en Hoogland niet verder

© Geert Lommers
Provincie Utrecht - Ook DHSC is verrassend uitgeschakeld in de eerste ronde van de districtsbeker. De Utrechters verloren dinsdagavond na strafschoppen van derdeklasser DOSC.
Het duel tussen DOSC en DHSC eindigde in de reguliere speeltijd in 2-2. Voor de ploeg uit Den Dolder scoorden Tom Karst en Jeffrey van Lunteren (penalty) waardoor de thuisploeg op 2-0 voorsprong kwam. De gelijke eindstand kwam op het scorebord door treffers van DHSC-er Olaf van der Sande. In de beslissende penaltyserie trok DOSC aan het langste eind door viermaal te scoren. DHSC zag twee penalty's mis gaan.

LRC Leerdam ook uitgeschakeld

LRC Leerdam ligt uit de districtsbeker. De naar de vierde divisie gepromoveerde ploeg verloor zaterdag op eigen veld verrassend met 2-0 van tweedeklasser SVW uit Gorinchem. Een andere vierdedivisionist, Hoogland, blameerde zich door uit tegen eersteklasser Zuidvogels met 5-0 te verliezen.
In de vierde divisie is Leerdam voortvarend van start gegaan, met een zevende plek na acht wedstrijden, maar het bekerduel tegen streekgenoot SVW begon slecht. Al na tien minuten keek de ploeg tegen een 2-0 achterstand aan; eerst door miscommunicatie in de verdediging en daarna door een van richting veranderd afstandsschot.
LRC Leerdam had daarna de overhand en creëerde meerdere kansen. Een daarvan ging erin, maar de aansluitingstreffer vlak voor rust werd afgekeurd wegens buitenspel. Na rust bleef LRC het vaakst aan de bal, maar werd het nauwelijks gevaarlijk. De beste kansen waren voor SVW (een schot op de paal), maar het bleef bij 2-0.
Normaal gesproken kunnen we dit rechtzetten, maar nu kreeg je het idee dat we nog twee uur konden voetballen...
Emanuel Sluis, trainer LRC Leerdam
"We begonnen heel slap, maar normaal gesproken kunnen we dat rechtzetten. Maar nu kreeg je het idee dat we nog twee uur konden voetballen... Het werd een moeilijke zaak", blikt trainer Emanuel Sluis terug. "Wedstrijdinstelling, wil om te winnen, arbeid leveren... Dat is allemaal benoemd en daar ligt het sowieso aan."
"De bezetting was vaak niet goed en de scherpte ontbrak, maar dan kan je heel lang voetballen. Het viel de verkeerde kant op, maar dat is ook de verdienste van SVW. Zij zijn de verdiende winnaar vandaag", deelt Sluis de complimenten uit.

Veel doelpunten

In de andere bekerwedstrijden vielen onder meer de uitslagen op van FC De Bilt, dat een doelpuntrijke 5-4 winnend afsloot tegen BFC, en de 8-2 overwinning van Woudenberg op Zwaluwen Utrecht. De Merino's maakte er zes, terwijl VVIJ en PVCV wonnen na het scoren van vijf goals.

Tweede ronde Zuid 1

LRC Leerdam - SVW 0-2

Eerste ronde West 1

Donderdag 19 oktober:
Roda'46 - Valleivogels 0-0 (Roda'46 wint na strafschoppen)

Zaterdag 21 oktober:
FC De Bilt - BFC 5-4
VRC - Maarssen 0-2
Argon - Scherpenzeel 3-1
VVIJ - Musketiers 5-1
Woudenberg - Zwaluwen Utrecht 8-2
NiTA - Montfoort 0-4
Bunnik'73 - Odijk 1-0
Jonathan - Nieuw Utrecht 0-1
De Posthoorn - FC Breukelen
Patria - EDO 2-2 (Patria wint na strafschoppen)
VVZ'49 - PVCV 2-5
SVL - Kampong 2 1-2
Vriendenschaar - De Merino's 0-6
JSV Nieuwegein - Lopik 3-0
De Zuidvogels (za) - Hoogland 5-0
Elinkwijk - SO Soest 4-2
DHSC (zo) - Zeist 1-2

Dinsdag 24 oktober
DOSC - DHSC (za) 2-2 (DOSC wint na strafschoppen)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.