'Verrassende' promovendus LRC Leerdam voelt zich thuis in vierde divisie: 'We doen voor niemand onder'

Provincie Utrecht - Promovendus LRC Leerdam heeft inmiddels acht competitieduels in de vierde divisie achter de rug. De 'stuntploeg' van vorig seizoen doet dat verrassend goed. Bij de ploeg uit Leerdam voelt de nieuwe competitie dan ook als de plek waar ze horen en waar ze met hun attractieve speelwijze van iedereen kunnen winnen én verliezen.'
"Een jaar geleden had niemand gedacht dat wij nu in de vierde divisie zouden spelen", zegt trainer Emanuel Sluis. "Voor heel veel jongens, en ook voor mijzelf, zijn het allemaal nieuwe tegenstanders. Het gaat tot nu toe wel aardig", zegt hij bescheiden.
Van de eerste acht duels wist LRC Leerdam er vier te winnen, twee gelijk te spelen en twee te verliezen. Daardoor staat de promovendus op de zevende plek met 6 punten achterstand op koploper ASWH. "We wilden een stap zetten, tot nu toe is dat aardig gelukt", zegt de oefenmeester. "In deze competitie kunnen heel veel teams van elkaar winnen."

Het niveau

In de eerste acht duels scoorde LRC Leerdam 19 keer en moest het 16 treffers incasseren. "We krijgen teveel doelpunten tegen, daar ligt de verbetering", analyseert Sluis. "Maar we hebben op één team na de meeste goals gemaakt. Daar liggen dan weer onze kwaliteiten. Dat verrast mij niet."
Aanvaller Alex van Kordelaar is wel verrast. "Dat we zo goed kunnen meevoetballen op dit niveau", zegt hij. "We hebben nog niet onder gedaan voor de titelfavorieten. We houden onze eigen speelwijze aan en dat werkt." Overigens stelde LRC Leerdam afgelopen weekend in de districtsbeker wel teleur. De ploeg verloor met 2-0 van tweedeklasser SVW.
Er zijn geen echte uitschieters in deze competitie
Mark den Hartogh
Voor aanvoerder Mark den Hartogh gaat eigenlijk alles juist volgens verwachting. "Het is een goed niveau waarin wij mee kunnen doen. We doen voor niemand onder, maar we winnen de wedstrijden ook niet makkelijk."
"Wij voetballen met veel lef en energie", zegt Den Hartogh over het feit dat er relatief veel treffers vallen bij de duels van LRC Leerdam. "Veel mensen die voor het eerst bij ons komen kijken zijn verrast door de manier hoe wij voetballen. D

De promotie

LRC veroverde het ticket voor de vierde divisie via de play-offs. Het was Van Kordelaar die zijn ploeg in de blessuretijd naar de 2-1 winst op Spijkenisse schoot. "Eigenlijk denk ik er elke wedstrijd nog aan terug. Ik word er ook nog elke dag aan herinnert", zegt de aanvaller.
(tekst gaat verder onder video)
Axel van Kordelaar schoot LRC Leerdam naar vierde divisie: '
"Ik vind niet dat we verrassend zijn gepromoveerd", reageert Den Hartogh. "Als je naar ons aantal punten kijkt en dat vergelijkt met de andere eerste klasses, dan waren we daar kampioen geworden."
De inschatting van Den Hartogh was dat ze in de vierde divisie allemaal uitdagende tegenstanders zouden treffen. "En dat klopt", zegt hij. "We hebben wedstrijden verloren die we hadden moeten winnen, maar ook andersom. Er zijn geen echte uitschieters in deze competitie."
(tekst gaat verder onder video)
Aanvoerder Mark den Hartogh (LRC Leerdam): 'We doen in vierde divisie voor niemand onder'

Doelstelling

De doelstelling voor trainer Sluis is duidelijk. Niet handhaven, maar een plek in het linker rijtje. "Ik denk dat het een realistische doelstelling is. Je kan wel zeggen dat je je wil veilig spelen... Maar we hebben een groep die zich nog verder door kan ontwikkelen. Als we het voor elkaar krijgen om in het linker rijtje te eindigen dan mogen we tevreden zijn."
Van Kordelaar heeft tot nu toe twee keer gescoord. "Er mogen nog wel 6 á 7 treffers bijkomen", zegt Van Kordelaar. "Ik verwacht dat we als team deze lijn doortrekken en in het linker rijtje gaan eindigen."
"Ik vind dat we een super realistische doelstelling hebben", is Den Hartogh duidelijk. "Maar het wordt iedere week een gevecht, we moeten iedere week leveren."
LRC Leerdam-trainer Emanuel Sluis: 'Inmiddels is het normaal dat we een vierdedivisionist zijn'

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.