Van Schaik algemeen directeur FC Utrecht

UTRECHT - Wilco van Schaik (44) wordt algemeen directeur van FC Utrecht. Hij volgt Jan Willem van Dop die in september vertrekt. Dat bevestigt FC Utrecht.
Van Schaik is marketing- en communicatiespecialist. Hij vervulde vele functies in het bedrijfsleven en is sinds 2000 directeur/partner van het Utrechtse marketing- en communicatiebureau Alta. In totaal heeft hij daar achttien jaar gewerkt. Vanwege zijn nieuwe functie stopt Van Schaik met zijn werkzaamheden bij Alta.
Van Schaik is daarnaast bekend als sportcommentator en radiopresentator bij Namen en Rugnummers, SBS6 en Sport 1. Ook is hij al lange tijd actief bij voetbalvereniging FC Breukelen in zijn woonplaats.
Van Schaik begint al op 1 augustus bij FC Utrecht om zich in te werken en formeel een maand later Van Dop op te volgen.

REACTIE VAN SCHAIK

Van Schaik is blij met zijn nieuwe functie: "Ik heb de afgelopen twintig jaar veel kennis en ervaring opgedaan op het gebied van management, commercie en de wereld van de media. Voetbal is mijn passie. Ik heb het idee dat al die zaken nu samenkomen in deze nieuwe uitdaging. Toen deze kans voorbij kwam, hoefde ik dan ook echt niet lang na te denken."

MERK FC UTRECHT

Van Schaik ziet het de komende jaren als zijn belangrijkste opdracht een stevige bijdrage te leveren aan het verder ontwikkelen van het merk FC Utrecht en daardoor de commerciële waarde te vergroten. "Er staat een prima organisatie met veel mogelijkheden", zegt hij. "FC Utrecht is meer dan een voetbalclub. Het is een instituut en ik mag met mijn ervaring in de reclame zeggen, dat ik het een potentieel sterk merk vind. En ik zie kansen om daar verder aan te werken."
RvC
Voorzitter Jacques van Ek van de Raad van Commissarissen van FC Utrecht is ervan overtuigd, dat de club in Van Schaik een uitstekende nieuwe algemeen directeur heeft binnengehaald.
"Uiteraard zijn we niet over één nacht ijs gegaan en hebben we een aantal gesprekken met hem gevoerd", zegt Van Ek op de website van de club. "Van Schaik is aantoonbaar een man met commerciële kwaliteiten en relevante contacten in het bedrijfsleven en hij is een sterke manager. Daarnaast is hij een bevlogen man, een echt voetbaldier met een grote affiniteit met FC Utrecht."
Van Ek benadrukt, dat het besluit om Van Schaik te benoemen door de Raad van Commissarissen is genomen met volledige instemming van de twee aandeelhouders: de Frans van Seumeren Holding BV en de Stichting Beheer Aandelen FC Utrecht.

Interview met nieuwe algemeen directeur van FC Utrecht
Van Schaik algemeen directeur FC Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.