Liveblog KNVB Beker: FC Utrecht, Spakenburg en GVVV bekeren verder

© RTV Utrecht
Provincie Utrecht - Drie clubs uit de provincie Utrecht kunnen vanavond de tweede ronde van de KNVB Beker bereiken. FC Utrecht ontvangt RKC Waalwijk, GVVV speelt Telstar en Spakenburg, de stuntploeg van vorig bekerseizoen, neemt het op de eigen Westmaat op tegen Helmond Sport.
Volg alle ontwikkelingen rond deze drie bekerduels in dit liveblog of via het liveverslag van onze commentatoren via de stream.

Eerste ronde KNVB Beker

Afgelopen: FC Utrecht - RKC Waalwijk: 3-2
1-0 Oscar Fraulo (7')
2-0 Mike van der Hoorn (18')
3-0 Isac Lidberg (29')
3-1 Chris-Emmanuel Lokesa (45')
3-2 Chris-Emmanuel Lokesa (50')

Afgelopen: GVVV - Telstar 1-0
1-0' Jonathan Vergara Berrio (88')

Afgelopen: Spakenburg - Helmond Sport 3-1
0-1 Peter van Ooijen (7')
1-1 Floris van der Linden (35')
2-1' Ahmed el Azzouti (90+1')
3-1' Sam van Huffel (90+2')

Liveblog

90+5' FC Utrecht - RKC Waalwijk: Het is afgelopen. FC Utrecht is door naar de volgende ronde. De reacties zijn later hier te beluisteren.

90+4' FC Utrecht - RKC Waalwijk:

Flinke onweer boven Stadion Galgenwaard. De wedstrijd wordt met een minuut te spelen stil gelegd.
90' FC Utrecht - RKC Waalwijk: Er komen 5 minuten blessuretijd bij.
80' FC Utrecht - RKC Waalwijk: De bus van FC Utrecht is inmiddels geparkeerd. De thuisploeg laat RKC voetballen.

74' FC Utrecht - RKC Waalwijk:

Kans voor Fraulo! Zijn schot vliegt in het zijnet. FC Utrecht komt weer beter in de wedstrijd.
67' FC Utrecht - RKC Waalwijk: Toornstra geeft een knappe steekpass op Van der Hoorn. De verdediger komt oog in oog met de doelman van RKC maar hij wil de bal afleggen. Een verdediger van RKC is een sta in de weg.
66' FC Utrecht - RKC Waalwijk: Het spel gaat op en neer in Stadion Galgenwaard. De poging is er nu van Toornstra, maar het blijft bij een poging.
50' DOELPUNT FC Utrecht - RKC Waalwijk: Het is 3-2 geworden. Opnieuw is het Lokesa die scoort. Vanuit de counter slaat RKC toe tegen FC Utrecht.

45' FC Utrecht - RKC Waalwijk: De tweede helft is begonnen.

90+3' AFGELOPEN Spakenburg en GVVV bekeren ten koste van Helmond Sport en Telstar verder. De reacties zijn later hier te beluisteren.
90+2 ' DOELPUNTEN Spakenburg - Helmond Sport: In de slotfase slaat Spakenburg tweemaal toe. Eerst zorgt El Azzouti voor de 2-1, vervolgens maakt Van Huffel het feest op De Westmaat helemaal compleet door de 3-1 te maken. De Blauwen stunten opnieuw in het bekertoernooi.
88' DOELPUNT GVVV - Telstar: Twee minuten voor tijd komt GVVV op 1-0 voorsprong. Het is invaller Jonathan Vergara Berrio die de bal met zijn linker hard in het doel ramt.
45' DOELPUNT FC Utrecht - RKC Waalwijk: Op slag van rust doet RKC wat terug, FC Utrecht lijkt in slaap gevallen en Lokesa slaat toe: 3-1.
34' FC Utrecht - RKC Waalwijk: Is FC Utrecht nou zo goed of RKC nou zo slecht? 'Utrecht buit het goed uit. RKC is niet om aan te gluren', zegt analist Erik van der Meer.
76' GVVV - Telstar: Weer en grote kans voor GVVV. Burgering verzuimt het opnieuw om het spel van zijn ploeg te belonen. Het blijft nu 0-0.
29' DOELPUNT FC Utrecht - RKC Waalwijk: Lidberg scoort! Hij schiet de bal in rechterhoek, de keeper gaat naar de linkerhoek. FC Utrecht zit met de 3-0 voorsprong op rozen. '10, 10, 10', scandeert het Utrechtse publiek om vervolgens 'Wij gaan Europa in' in te zetten.
28' PENALTY FC Utrecht - RKC Waalwijk: De strafschop is voor FC Utrecht. RKC-er Bruma stapt op de enkel van Lidberg. De Zweed gaat neer, de scheidsrechter wijst naar de stip.
65' Spakenburg - Helmond Sport: Spakenburg vergeet zichzelf te belonen. De Blauwen hadden meerdere kansen om voor het eerst op voorsprong te komen. Onder andere een kopbal van Werkman vloog maar net over.
23' FC Utrecht - RKC Waalwijk: Tot twee keer toe is Kramer te laat en zet zijn voet op de enkel van eerst Flamingo en vervolgens Azarkan. Er is geen VAR bij het duel aanwezig, als die er al was geweest had Kramer naar alle waarschijnlijkheid niet meer op het veld gestaan.
46' Spakenburg - Helmond Sport: De tweede helft is inmiddels, met tien minuten vertraging vanwege onweer, begonnen aan de tweede helft.
18' DOELPUNT FC Utrecht - RKC Waalwijk: Opnieuw is de assist van Toornstra. Hij geeft een knappe voorzet die Van der Hoorn binnen weet te koppen. Het is 2-0 voor FC Utrecht.
60' GVVV - Telstar: Opnieuw een redding van GVVV-doelman Van Willige. De Veenendalers spelen beter, maar nu was het Gravenberch met een gevaarlijke poging namens Telstar.
15' FC Utrecht - RKC Waalwijk: 'FC Utrecht controleert de wedstrijd', zegt verslaggever René van den Berg.
7' DOELPUNT FC Utrecht - RKC Waalwijk: Azarkan draait weg bij zijn tegenstander en geeft de bal op Toornstra. Die houdt het overzicht en geeft de bal aan Fraulo. Hij schiet de 1-0 op het scorebord.
46' GVVV - Telstar: De tweede helft is begonnen. De tweede helft bij Spakenburg - Helmond Sport laat vanwege de onweer op zich wachten.
1' FC Utrecht - RKC Waalwijk: Er is afgetrapt in Stadion Galgenwaard.

45' RUST bij Spakenburg - Helmond Sport (1-1) en GVVV - Telstar (0-0)

40' GVVV - Telstar: GVVV dringt nu aan. Onder andere via een kans van Mart de Jong was de thuisploeg dichtbij de openingstreffer.
35' DOELPUNT Spakenburg - Helmond Sport: Floris van der Linden, vorig seizoen topscorer van het bekertoernooi, zorgt voor de 1-1. Na een ingooi en het doorkoppen van Werkman komt de bal bij de aanvaller die zijn hoofd er tegen aan zet: 1-1.
25' Spakenburg - Helmond Sport: Grote kans voor Spakenburg! De hoekschop van Koen Wesdorp levert bijna de 1-1 op.
20' GVVV - Telstar: Opnieuw een kans voor Telstar. Van Willige weet opnieuw redding te bieden.
7' DOELPUNT Spakenburg - Helmond Sport: Na een voorzet van Utrechter Mallahi werkt Van Ooijen de 0-1 binnen voor Helmond Sport tegen Spakenburg.
5' GVVV - Telstar: De eerste grote kans van de wedstrijd. Tim van de Loo schiet de bal hard op het doel van GVVV, doelman Van Willige keert de bal
1' Begonnen: Er is afgetrapt bij GVVV - Telstar en Spakenburg - Helmond Sport.

Opstellingen

GVVV: Van Willige, Willems, Adnane, Maguire, Dumay, De Leeuw, Spies, De Jong, Sillé, Burgering, George
Telstar:
Houweling, Apau, Seedorf, Turfkruier, Overtoom, Koswal, Eddahchouri, Soares, Plat, Van de Loo, Gravenberch
Spakenburg: Heus, Verhagen, Artien, Werkman, Green, Van Huffel, Kourouma, Suleiman, Wesdorp Van der Linden, Veenhoven
Helmond Sport:
Van der Steen, Vlerken, Van den Eynden, Botos, Ostrc, Schroijen, Kreekels, Van den Hurk, Van Ooijen, Kaars, Mallahi
FC Utrecht: Branderhorst, Ter Avest, Van der Hoorn, Sagnan, Leliendal, Fraulo, Flamingo, Toornstra, Booth, Lidberg, Azarkan
RKC Waalwijk:
Spenkelink, Meir, Gaari, Bruma, Vroegh, Weidmann, Lokesa Felida, Oukili, Kramer

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.