KNVB Beker: GVVV en Spakenburg stunten met late treffers tegen profclubs

GVVV scoorde in de blessuretijd
GVVV scoorde in de blessuretijd © Orange Pictures
Provincie Utrecht - GVVV en Spakenburg hebben in de eerste ronde van de KNVB Beker gestunt door beide te winnen van profclubs. De tweededivisionist uit Veenendaal wist door een treffer in de 88e minuut met 1-0 te winnen van de eerstedivisionist. Spakenburg, de club die vorig seizoen ook al de stuntploeg van het bekertoernooi was, maakte tegen Helmond Sport in de blessuretijd de 2-1 en 3-1.

GVVV schakelt Telstar uit: 'Hoop nu op Ajax'

In de eerste helft waren er grote kansen voor beide ploegen. Aan de zijde van GVVV hield doelman Van Willige zijn ploeg een aantal keer knap op de been. In de tweede helft kwamen de Veenendalers beter in de wedstrijd. Via onder andere Burgering waren er grote kansen voor GVVV.
In de 88e minuut was het uiteindelijk alsnog raak voor GVVV. Invaller Berrio kreeg de bal in het strafschop gebied en schoot vervolgens Sportpark Panhuis in vuur en vlam: 1-0. Hierdoor gaat GVVV de bekerkoker in.
"De bal kwam per ongelijk voor mijn voeten en zag dat de tegenstander instapte. Toen de bal vrij lag dacht ik allen maar 'schieten'", sprak matchwinner Berrio na afloop tegen RTV Utrecht. "Niet nadenken en schieten, ik vertrouw op mijn schot."
Volgens Berrio is strijdlust één van de geheime wapens van GVVV. "Het begint bij hard werken. Als de één het niet kan belopen dan moet de ander het doen", aldus de doelpuntenmaker.
Matchwinner Jonathan Vergara Berrio: 'Werd helemaal gek van die gemiste kansen'
Trainer Gery Vink vond het een verdiende overwinning. "Vandaag is het genieten, morgen is het nagenieten en donderdag weer de focus op zaterdag", sprak de oefenmeester die uitkijkt naar de loting. "Ik zou ontzettend graag tegen mijn cluppie Ajax willen spelen. Dat wij die hier in Veenendaal mogen ontvangen."
Trainer Gery Vink: 'Telstar viel tegen, maar dit komt ons heel erg toe'

Spakenburg de baas over Helmond Sport: 'Genoten van het spel'

Via Peter van Ooijen kwam Helmond Sport al na zeven minuten op 1-0 voorsprong bij Spakenburg. De aanvaller van de bezoekers wist de bal binnen te werken na een voorzet van Utrechter Mallahi.
Spakenburg deed niet veel onder voor de eerstedivisionist en maakte dan ook nog voor rust de gelijkmaker. Het was uiteraard Floris van der Linden, vorig seizoen de topscorer van het bekertoernooi, die de 1-1 tegen de touwen kopte.
Terwijl de blessuretijd was ingegaan kwam Spakenburg op 2-1. Het was Ahmed el Azzouti die De Westmaat liet ontploffen. Helmond Sport ging in de laatste minuut nog voor de gelijkmaker, maar het was nogmaals raak aan de andere kant. Van Huffel bepaalde de eindstand op 3-1 waardoor Spakenburg door is naar de volgende ronde.
"Ik heb niet alleen genoten van de overwinning maar ook van het spel", zei trainer Chris de Graaf. "De uitvoering was hogeschoolvoetbal. De Westmaat ontplofte, geweldig."
Spakenburg-trainer Chris de Graaf: 'Genoten, van de winst en de uitvoering'
Van der Linden genoot van de mooie bekeravond. "We zijn rustig gebleven en hebben ons aan het plan gehouden", zei de spits. "Het leeft hier heel erg, de beker. Helemaal na vorig seizoen. We hebben de supporters weer heel wat gegeven vanavond."
Spakenburg-spits Floris van der Linden: 'Mooie bekeravond'
Sam van Huffel maakte de beslissende 3-1. "Dat we door zijn is echt prachtig", zei hij. "Ik dacht niet na en ik knalde hem er gewoon in. Iedereen hoopt hier in de volgende ronde op Feyenoord."
Doelpuntenmaker Sam van Huffel: 'Ik dacht niet na, gewoon rossen'

GVVV - Telstar 1-0
1-0' Jonathan Vergara Berrio (88')

Spakenburg - Helmond Sport 3-1
0-1 Peter van Ooijen (7')
1-1 Floris van der Linden (35')
2-1' Ahmed el Azzouti (90+1')
3-1' Sam van Huffel (90+2')

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.