Hercules via strafschoppen naar volgende ronde, Eemdijk en IJsselmeervogels uitgeschakeld

Provincie Utrecht - Hercules heeft na een bloedstollende strafschoppenserie tegen Scheveningen de tweede ronde van de KNVB Beker bereikt. Na de reguliere speeltijd en de verlenging stond het nog 0-0. IJsselmeervogels is door een 2-0 nederlaag uitgeschakeld door eredivisionist Sparta Rotterdam. Voor plaatsgenoot Eemdijk zit het bekertoernooi er ook op. De Diekers verloren met 5-0 (!) van competitiegenoot RKAV Volendam.

Hercules door na strafschoppen

Hercules was op bezoek bij Scheveningen in de eerste helft heer en meester. De Utrechters waren meerdere malen dicht bij de openingstreffer. Vooral Lahri liet zich gelden, maar de doelman van Scheveningen hield zijn doel in de eerste 45 minuten knap schoon.
In de 66e minuut kwam Hercules met een man meer te staan. Scheveningen-speler Ruben Koorndijk kreeg rood. Hoewel Hercules nog wat kansen wist te creëren bleef het 0-0 waardoor er verlengd moest worden. In die verlenging werd er ook niet gescoord.
En dus moesten er strafschoppen aan te pas komen. Hercules kwam op voorsprong maar liet het Scheveningen helemaal omdraaien. De beslissende penalty van de thuisploeg ging hoog over. Vervolgens scoorde Vermeulen in de sudden death de 4-3. Scheveningen mocht nog aanleggen, maar de laatste penalty belandde op de paal. Hierdoor is Hercules door naar de tweede ronde van de KNVB Beker.

IJsselmeervogels stunt niet tegen Sparta

IJsselmeervogels had het in de eerste helft verdedigend aardig op orde. Het lukte Sparta niet om door de defensie van de Rooien te komen, Toch stonden de Rotterdammers bij rust met 1-0 voor. Een afstandschot van Neghli vloog via de vuisten van doelman Schaap het doel in.
Het bleef lang spannend op De Westmaat doordat Sparta de marge niet wist te vergroten. Tot twee minuten voor tijd. Brym schoot van grote afstand de 2-0 binnen en dat was ook de eindstand.

Eemdijk met harde cijfers uitgeschakeld: 'Onwaardig'

Eemdijk gaf het duel tegen competitiegenoot RKAV Volendam in zes minuten helemaal weg. In de 34e minuut was het Eemdijk-speler Hollart die de bal eenvoudig inleverde. Uiteindelijk kwam de bal bij Tol die voor de 1-0 zorgde.
Vervolgens was het twee keer raak via rebounds uit corners. Van Baarsen schoot van dichtbij hard de 2-0 binnen, Beers wist de 3-0 in minuut 39 in een scrimmage binnen te werken.
Eemdijk kon de ogen dus gaan richten op de derby van zaterdag in de tweede divisie tegen buurman IJsselmeervogels. In de tweede helft kregen de Diekers nog wel de 4-0 om de oren via de tweede treffer van Tol. Een minuut later werd het ook nog 5-0 via Plat.
"Het was onwaardig. We laten over ons heen lopen", zei Eemdijk-speler Argjend Selimi. "De manier waarop is verbazingwekkend."
Selimi ontkent dat het duel van zaterdag tegen IJsselmeervogels al mee zou spelen. "Nee, dit zijn de leukste wedstrijden. Dit was voor ons een hele grote mogelijkheid om door te gaan. Daarom is het extra zuur."
Eemdijk-speler Argjend Selimi: 'Manier waarop is verbazingwekkend'

Eerste ronde KNVB Beker

Afgelopen: IJsselmeervogels - Sparta Rotterdam 0-2
0-1 Camiel Neghli (37')
0-2 Charles-Andreas Brym (88')

Afgelopen: RKAV Volendam - Eemdijk 5-0
1-0 Roy Tol (34')
2-0 Roy Tol (36')
3-0 Jim Beers (39')
4-0 Roy Tol (74')
5-0 Stefan Plat (75')

Scheveningen - Hercules 0-0

Bijz. 66' Rode kaart voor Scheveningen-speler Ruben Koorndijk.

Liveblog strafschoppen Scheveningen - Hercules:

Scheveningen - Hercules: 3-4 Paal! Scheveningen mist, Hercules gaat naar de volgende ronde.
Scheveningen - Hercules: 3-4 Vermeulen scoort voor Hercules
Scheveningen - Hercules: 3-3 Scheveningen mist de beslissende penalty, over.
Scheveningen - Hercules: 3-3 Tim Pieters van Hercules schiet naast
Scheveningen - Hercules: 3-3 Scheveningen scoort
Scheveningen - Hercules: 2-3 Mats Grotenbreg van Hercules schiet over
Scheveningen - Hercules: 2-3 Scheveningen scoort
Scheveningen - Hercules: 1-3Oussama Lahri scoort voor Hercules
Scheveningen - Hercules: 1-2 Scheveningen scoort
Scheveningen - Hercules: 0-2 Max Fichtinger scoort voor Hercules
Scheveningen - Hercules: 0-1 Scheveningen mist
Scheveningen - Hercules: 0-1 Mitchell Zwart scoort voor Hercules

Verlenging Scheveningen - Hercules:

30' Scheveningen - Hercules: Penalty's moeten de beslissing gaan brengen.
25' Scheveningen - Hercules: De wedstrijd stevent af op strafschoppen.
15' Scheveningen - Hercules: In de eerste helft van de verlenging is niet gescoord.
7' Scheveningen - Hercules: Kans voor Vermeulen van Hercules. Maar het blijft nog 0-0.
1' Scheveningen - Hercules: De verlenging tussen tien spelers van Scheveningen en elf van Hercules is begonnen.

Liveblog teruglezen:

90+4' VERLENGING Scheveningen - Hercules: De reguliere speeltijd zit er op. Er gaat verlengd worden.
90+5' Afgelopen IJsselmeervogels - Sparta Rotterdam: Op de Westmaat is afgefloten. De Rooien liggen uit het bekertoernooi.
90' Afgelopen RKAV Volendam - Eemdijk: Het bekeravontuur van Eemdijk zit er op. De Diekers verliezen met 5-0 van competitiegenoot Volendam.
88' DOELPUNT IJsselmeervogels - Sparta Rotterdam: Het is gedaan voor IJsselmeervogels. Vlak voor tijd komt Sparta op 2-0 via een een knap schot van Charles-Andreas Brym.
74' DOELPUNT RKAV Volendam - Eemdijk: Een minuut na de 4-0 wordt het ook 5-0 voor Volendam. Eemdijk-doelman Beekhuis redt eerst nog twee keer, maar poging drie is raak voor Plat.
74' DOELPUNT RKAV Volendam - Eemdijk: Het wordt nog erger voor Eemdijk. Het is 4-0 geworden voor Volendam via de tweede treffer van Tol.
43' ROOD Scheveningen - Hercules: Scheveningen komt met een man minder te staan door een rode kaart voor Koorndijk.
55' IJsselmeervogels - Sparta Rotterdam: Wat een kans voor IJsselmeervogels. Afaker schiet vanaf vijf meter afstand naast het doel van de Rotterdammers.
45' De clubs zijn begonnen aan de tweede helft.
45' Het is rust bij de drie duels.
43' Scheveningen - Hercules: Opnieuw een grote kans voor Hercules. Lahri schiet van dichtbij, maar de doelman weet de bal opnieuw te keren.
39' DOELPUNT RKAV Volendam - Eemdijk: Het is 3-0 geworden voor Volendam. Eemdijk geeft het in zes minuten helemaal weg. Jim Beers scoort, opnieuw vanuit een hoekschop, de derde treffer. Vanuit de scrimmage weet hij hem binnen te werken. Is Eemdijk met het hoofd al bij de derby van zaterdag tegen IJsselmeervogels.
37' DOELPUNT IJsselmeervogels - Sparta Rotterdam: Daar is de 1-0 voor Sparta. Het schot van Camiel Neghli vliegt van zo'n 20 meter via de vuisten van doelman Schaap het doel in.
36' DOELPUNT RKAV Volendam - Eemdijk: En daar is ook de 2-0 voor Volendam. Eemdijk moet in de achtervolging. Daan van Baarsen schiet vanuit een hoekschop hard binnen.
34' DOELPUNT RKAV Volendam - Eemdijk: Daar is de voorsprong voor Volendam. Na matig verdedigen van Eemdijk weet Roy Tol namens de thuisploeg de 1-0 op het scorebord te zetten.
28' IJsselmeervogels - Sparta Rotterdam: Het lukt Sparta nog niet om door de defensie van IJsselmeervogels heen te komen.
27' Scheveningen - Hercules: Nsingi komt 1-op-1 met de doelman van Scheveningen, de sluitpost van Scheveningen weet de bal net te keren.
25' RKAV Volendam - Eemdijk: Daar komt Eemdijk goed weg. Een afstandschot van Volendam lijkt door de handen van doelman Beekhuis te glippen, in tweede instantie heeft de sluitpost hem alsnog.
21' Scheveningen - Hercules: Tim Pieters gaat op het doel van Scheveningen af. Zijn poging vliegt naast. Vervolgens is het Lahri die de bal op de lat schiet. Hercules is de betere partij.
20' IJsselmeervogels - Sparta Rotterdam: De bezoekers geven de bal voor het doel van de Rooien. Doelman Schaap plukt hem uit de lucht.
10' Scheveningen - Hercules: Er was al een kansje voor Scheveningen, maar nu is Hercules even gevaarlijk. Het schot van Paulina vliegt naast.
4' IJsselmeervogels - Sparta Rotterdam: De eerste kans is voor IJsselmeervogels. Een schot van Knuiman wordt geblokt.
2' RKAV Volendam - Eemdijk: Volendam-speler Baars kopt op het doel van Eemdijk. Doelman Beekhuis kan de bal eenvoudig vangen.
1' Er is afgetrapt bij de drie duels.

Vooruitblik

De koploper van de derde divisie, IJsselmeervogels, komt op de eigen Westmaat in actie. Daar wordt gespeeld tegen de nummer zes van de eredivisie: Sparta Rotterdam. Buurman Spakenburg deed dinsdag al voor hoe je een profclub uitgeschakeld, nu is het de beurt aan de Rooien.
Er komt nog een club uit de gemeente Bunschoten-Spakenburg in actie: Eemdijk. De Diekers spelen een uitduel tegen de mede-amateurs van Volendam. Eemdijk staat in de derde divisie A op de zesde plek, Volendam is in diezelfde competitie de nummer acht. Begin september was Eemdijk in de competitie op eigen veld met 3-1 te sterk voor de Volendammers.
Dan de derde club: Hercules. De Utrechters spelen ook een uitduel. De derdedivisionist neemt het op tegen tweededivisionist Scheveningen. Hercules is de nummer drie van de derde divisie A, terwijl Scheveningen een niveau hoger op de dertiende plek staat.

Uitslagen dinsdag:

FC Utrecht - RKC Waalwijk: 3-2

GVVV - Telstar 1-0

Spakenburg - Helmond Sport 3-2

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.