Erik analyseert FC Utrecht - FC Twente: 'Booth aan de linkerkant geen succes'

Oud FC Utrecht-speler Erik van der Meer
Oud FC Utrecht-speler Erik van der Meer © RTV Utrecht
Utrecht - Erik van der Meer analyseert in Een Berg Sport de wedstrijd FC Utrecht - FC Twente. FC Utrecht bleek de Tukkers achteraf te kunnen pakken, maar kwam niet verder dan een vooraf gedroomd gelijkspel. Het werd 1-1. Onze analyst pluist weer uit wat goed en slecht was.
De uitzending van Een Berg Sport van vrijdag 10 november is hier te bekijken. Te gast is FC Utrecht-speler Hidde ter Avest.

Erik van der Meer speelde van 1985 tot en met 1995 voor FC Utrecht. Hij droeg verder het shirt van Cambuur Leeuwarden, Beerschot, Real Murcia en Veendam. Als hoofdtrainer werkte hij voor onder meer DOVO, Al-Ahli, Metaloerh Donetsk, Qatar FC en Boedapest Honvéd. Tegenwoordig is de Utrechter lid van het analistenteam van RTV Utrecht.

Aanvallen en verdedigen

Van der Meer was onder de indruk van de manier waarop FC Twente verdedigde. "We speelden nu met Taylor Booth aan de linkerkant. Daar had Twente helemaal geen moeite mee. Dat komt vooral omdat hij rechtsbenig is en daardoor aan de linkerkant niet sterk ik. "Op verdedigend vlak viel bij FC Utrecht vooral het middenveld op. We speelden met de punt naar voren, maar tegelijkertijd speelde Flamingo op '6' om Sem Steijn te verdedigen. Dan wordt het ineens anders." Dat 'kantelen', daar is FC Utrecht bijna elke dag mee bezig vertelt speler Hidde ter Avest in de studio. "Verdedigen en hoe je er druk op krijgt. Daar hebben we heel veel aandacht aan besteed."
Erik analyseert FC Utrecht - FC Twente: 'Aanvallen en verdedigen'

Gaten laten vallen

FC Utrecht probeerde net als in andere wedstrijden ook tegen FC Twente hoog druk te zetten. Het ondervond volgens Van der Meer dat dit bij een topclub als Twente nog niet zo makkelijk is. "Als de afstanden niet goed zijn levert dat meteen een kans aan de andere kant op. Je ziet Toornstra al gebaren, maar Ter Avest zit te ver. Twente speelt daardoor onder de druk uit en moet eigenlijk scoren." Volgens Ter Avest draait het om vertrouwen. "Ik moet blind vertrouwen dat Van der Hoorn achter me zit. En inderdaad. Twente heeft dit aardig onder de knie."
Erik analyseert FC Utrecht - FC Twente: 'Gaten laten vallen'

Fantastisch doelpunt

Van der Meer vond het doelpunt van FC Utrecht fantastisch. "In het voorgaande fragment ging het druk zetten niet goed. Hier lukt het wel. Uiteindelijk resulteert het in een fout van Hilgers. Dat hoort ook bij het hedendaagse voetbal. De omschakeling van FC Utrecht was geweldig en Fraulo zorgt voor een geweldige overbrugging. En dan maakt hij het ook nog eens fantastisch af."
Erik analyseert FC Utrecht - FC Twente: 'Fantastisch doelpunt'
Zondag speelt FC Utrecht tegen Excelsior. De wedstrijd begint om 20.00 uur. Vanaf 19.30 is de wedstrijd op de RTV Utrecht-app en -website te volgen via de Livestream. Erik van der Meer is daar dan als analist te horen naast verslaggevers René van den Berg en Bert Kous.

RTV Utrecht doet liveverslag van alle wedstrijden van FC Utrecht. Via onze app en website kun je de hele wedstrijd live luisteren met commentaar van René van den Berg. Iedere week schuiven er andere analisten bij hem aan. Bij iedere wedstrijd verschijnt er een artikel over de wedstrijd met daarin een knop om het audioverslag aan te zetten. Het makkelijkste volg je de wedstrijden via onze app. Voor iPhone of iPad kun je hier terecht. Gebruikers van Android gaan hier naar toe.

Wil je altijd een seintje krijgen als we live gaan?

In de RTV Utrecht-app ga je rechtsonder naar het menu en helemaal onderaan naar ‘instellingen’. Klik dan op ‘notificaties’ en je kan de sport dan aanzetten. Bij iedere wedstrijd sturen we je dan een berichtje zodat je het verslag meteen kunt volgen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.