Van der Haar met zere schouder tweede in Dendermonde, blijft leider in Wereldbeker

Lars van der Haar
Lars van der Haar © Orange Pictures
Woudenberg - Lars van der Haar is een dag nadat zijn schouder uit de kom raakte tweede geworden bij de Wereldbekerwedstrijd in Dendermonde. De Woudenbergse veldrijder moest alleen ploeggenoot Pim Ronhaar voorlaten.
De 22-jarige renner van Baloise-Trek Lions was in het Belgische Dendermonde de sterkste op een modderig parcours. Voor Ronhaar was het zijn eerste overwinning in een wereldbekerwedstrijd. In 2021 werd hij al wel wereldkampioen bij de beloften.
Kersvers Europees kampioen Michael Vanthourenhout had zich op het laatste moment afgemeld voor de cross in zijn vaderland. Daar was de Nederlander Ryan Kamp als beste weg, maar hij zag niet veel later Vandebosch passeren. Van der Haar was op dat moment na een slechte start nog ver weg, maar de Woudenberger kwam snel opzetten en kon nog werk verzetten voor zijn vanaf halverwege wedstrijd alleen op kop rijdende ploeggenoot Ronhaar.

Hamburger

Op het EK hield Van der Haar de jonge Ronhaar nog van het brons af, dat leek voor wat irritatie te zorgen. "Maar Lars en ik hebben samen een burger gegeten en een biertje gedronken erna. We hebben geen probleem, Lars is mijn beste vriend."
Samen gaan ze op 5 december op trainingsstage. "Door al die wedstrijden heb ik na de wereldbekercross in de Verenigde Staten niet veel kunnen trainen. Deze week lukte het me eindelijk weer wat uren te maken. De basis moet iets omhoog, daarvoor moet ik misschien iets minder wedstrijden rijden."
Van der Haar leidt het wereldbekerklassement, voor de Belg Eli Iserbyt en Ronhaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.