Net geen podiumplaats voor Scheperkamp, Dijs zevende

Merijn Scheperkamp
Merijn Scheperkamp © Orange Pictures
Zeist/Soest - Merijn Scheperkamp is bij de wereldbeker in Beijing als vierde geëindigd op de 500 meter. De schaatser van SV Zeist was een paar duizendsten te langzaam voor een podiumplaats.
Scheperkamp finishte na precies 35 seconden, net als Kim Jun-ho. De Zuid Koreaan was echter twee duizendsten sneller dan de Nederlander. De zege ging naar de Japanner Wataru Morishige, in een tijd van 34'72". Zijn landgenoot Yuma Murakami werd in 34'82" tweede.
Scheperkamp verbeterde zich wel aanzienlijk ten opzichte van de wedstrijden in Japan van vorige week. Toen werd hij elfde en vijftiende, in tijden die langzamer waren dan nu. Scheperkamp rijdt later dit weekend nog een keer een 500 meter.

Dijs langzamer dan vorige week

De 1500 meter was een stuk minder spannend dan vorige week. Waar Soester Wesly Dijs vorige week nog achtste werd op slechts twee-tienden van de winnaar, werd hij nu zevende op bijna anderhalve seconde van de winnaar.
Die winnaar was Kjeld Nuis. Hij reed een tijd van 1.44'80", en was ruim een halve seconde sneller dan Patrick Roest die tweede werd. De Chinees Zhongyan Ning eindigde als derde.
De eindtijd van Dijs was 1'46'13", bijna halve seconde langzamer dan vorige week in Japan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.