Cricket: Twee Oranje-internationals naar Kampong

© Kampong
Utrecht - Twee spelers van het Nederlands cricketelftal spelen komend seizoen voor Kampong. Scott Edwards en Max O'Dowd stappen over van VOC naar de Utrechtse club.
Edwards en O'Dowd waren afgelopen periode namens Nederland actief tijdens het WK in India, waar Oranje onder meer een zeer verrassende zege boekte op wereldtoppper Zuid Afrika. In een verklaring van Kampong zeggen de twee nieuwelingen dat de goede sfeer, de goede faciliteiten en de potentie van de club de doorslag hebben gegeven bij het maken van de keuze.
Ik kan niet wachten om voor de club te gaan spelen
Max O'Dowd
"Ik vind het geweldig om voor Kampong te komen spelen", zegt Scott Edwards. "Ik heb Kampong altijd gezien als een club die trots is op de sfeer en de gastvrijheid. Er zijn maar weinig clubs in Nederland met zulke goede faciliteiten en ik kijk er naar uit om de club te helpen de ambities waar te maken."
Max O'Dowd sluit zich daarbij aan. "Na een gesprek op de club waarbij het over de doelen en ambities van Kampong ging, wilde ik meteen helpen die doelen te bereiken. Ik kan niet wachten om voor de club te gaan spelen."

Ook nieuwe coach

Naast de twee Oranje-internationals heeft Kampong voor volgend jaar ook een nieuwe coach aangesteld. Corey Rutgers was eerder coach van de Spaanse nationale ploeg en commentator voor ECN.
"Een mooie nieuwe uitdaging", zegt Rutgers. "De club heeft grote ambities en daar wil ik graag een bijdrage aan leveren", aldus de Australiër.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.