Een heel nieuw eredivisieteam coachen, Linda Helbling ging die uitdaging bij FC Utrecht aan: 'Van gedroomd'

Provincie Utrecht - Een heel nieuw team coachen, op het hoogste niveau van Nederland en dan is het ook nog eens je eerste klus bij een betaaldvoetbalclub. Ga er maar aan staan. Linda Helbling ging die uitdaging aan. Ze twijfelde geen moment toen ze een jaar geleden werd benaderd door FC Utrecht om coach te worden van het nieuw te vormen vrouwenelftal. In de vierde aflevering van 'De weg van de FC Utrecht Vrouwen' leren we de Linda kennen van voor én tijdens haar FC Utrecht-periode.
Een heel nieuw eredivisieteam coachen, Linda Helbling ging die uitdaging aan
Jarenlang was Linda (44) de coach van topklasser DTS Ede. Met die ploeg werd ze tot tweemaal toe landskampioen, bij de amateurs, van Nederland. "Zeker die tweede schaal was heel bijzonder", vertelt Linda met emotie vanuit de kantine van DTS Ede. In dat seizoen overleed haar vader. "Het hele team wilde voor haar die titel binnen halen", voegt Peter van de Plas, voormalig teammanager van DTS Ede, toe.
Bij de club uit Ede zijn ze maar wat trots dat Linda sinds deze zomer aan het roer staat bij FC Utrecht. "Een mooiere stap in haar loopbaan kan ze niet hebben." De coach zelf heeft ook absoluut geen spijt van haar beslissing. "Ik ga alle dagen met een enorme lach naar Utrecht toe. Dit is waar ik jarenlang van heb gedroomd."
We volgen Linda in deze aflevering op de voet tijdens wedstrijden en trainingen van FC Utrecht. Ook komen namens de Utrechtse club Liza van der Most (verdediger), Marlou Peeters (manager vrouwenvoetbal) en Jurgen Schefczyk (assistent-trainer) aan het woord. "Ze is bezeten van het spelletje, echt een vakvrouw."

De serie 'De weg van de FC Utrecht Vrouwen' bestaat uit vier afleveringen waarbij trainster Linda Helbling, speelsters Tami Groenendijk, Marthe Munsterman en keepster Puck Louwes het afgelopen half jaar zijn gevolgd. Iedere woensdag verschijnt er een nieuwe aflevering van deze RTV Utrecht-serie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.