IJsselmeervogels op zoek naar eerherstel

Rijnsburgse Boys -Spakenburg in 2021
Rijnsburgse Boys -Spakenburg in 2021 © RTV Utrecht
Provincie Utrecht - Als Koning Winter geen witte roet in het eten gooit, komen dit weekend tien van de elf Utrechtse tweede-, derde en vierdedivisionisten in actie in de competitie. Blikvanger is de kraker in de tweede divisie tussen Rijnsburgse Boys en koploper Spakenburg.
Update: Verschillende duels zijn afgelast. Kijk hier naar het overzicht.
Rijnsburgse Boys staat weliswaar slechts 13e in de tweede divisie, het is wel een ploeg om rekening mee te houden. Na het ontslag van trainer Martijn Lagendijk haalden 'De Uien' 12 punten uit zes duels. Daarvoor was de score 9 uit elf. Rijnsburgse Boys presteert nu dus weer zoals van de ploeg verwacht mag worden.

Spakenburg koploper

Spakenburg, dat eerder dit seizoen op de Westmaat met 2-0 won van Rijnsburgse Boys, is al sinds 9 september ongeslagen in competitieverband. De ploeg is koploper en heeft 10 punten voorsprong op naaste belager De Treffers. De laatste twee uitbeurten op Middelmors werden verloren door de Blauwen. De laatste zege dateert van het seizoen 2018/2019. Toen werd het 4-3 voor Spakenburg.
GVVV zou behalve zichzelf ook Spakenburg een goede dienst kunnen bewijzen. De Veenendaalse nummer 6 van de ranglijst gaat op bezoek bij De Treffers, dat eerder deze competitie in Veenendaal met 1-1 gelijkspeelde tegen GVVV. De ploeg van Gery Vink heeft slechte statistieken in Groesbeek: zes gespeeld, vijf verloren en één gewonnen.

Vogels zoekt eerherstel

Een week na de nederlaag tegen Sparta Nijkerk speelt IJsselmeervogels vanmiddag in de derde divisie A thuis tegen Staphorst. De ploeg uit Overijssel was eerder dit seizoen verantwoordelijk voor de eerste verliespartij van de Vogels. Staphorst staat op de dertiende plaats, tien plaatsen onder IJsselmeervogels, maar is koploper in de tweede periode en dus in vorm.
De geel-blauwen pakken hun punten overigens wel vooral in eigen huis. Slechts 6 van de 22 punten werden buiten Staphorst gepakt en dat gebeurde ook nog eens tegen de huidige nummers 17 en 18 van de competitie.
Eemdijk en DOVO spelen vanmiddag allebei een thuiswedstrijd. Nummer 8 Eemdijk ontvangt het op de zesde plaats staande VVSB en kan die ploeg bij winst op de ranglijst passeren. DOVO, dat negende staat, krijgt nummer 11 DEM op bezoek.

Het duel Hoogeveen - Hercules, dat ook voor zondag op het programma stond, is uitgesteld omdat Hercules komende donderdag de bekerwedstrijd tegen SC Cambuur speelt. Wanneer Hoogeveen - Hercules wordt ingehaald is nog niet bekend.

Kampong komt pas morgen in actie. De Utrechtse nummer 17 van de derde divisie A speelt thuis tegen HSC'21, de nummer 7 van de ranglijst. Kampong tankte vorige week vertrouwen door de 2-2 tegen stadgenoot Hercules. Voor Kampong is te hopen dat dat vertrouwen zich uitbetaald in een zege. Het zou de eerste zijn sinds 14 oktober, toen Urk in eigen huis werd verslagen.
In de derde divisie B speelt Sportlust'46 thuis tegen SV Meerssen. Dat is het duel tussen de nummers 4 en 13 van de ranglijst. Sportlust beschouwt zichzelf als uitgeschakeld in de titelrace, maar hoopt wel de promotieplay-offs te bereiken. Winst op de laagvlieger uit Limburg is daarom wel een vereiste.

Programma Utrechtse topamateurs
Zaterdag
Tweede divisie

15.00 Rijnsburgse Boys - Spakenburg Afgelast
18.00 De Treffers - GVVV Afgelast

Derde divisie A
14.30 Eemdijk - VVSB
14.30 DOVO - DEM
15.00 IJsselmeervogels - Staphorst

Derde divisie B
15.00 Sportlust'46 - SV Meerssen

Vierde divisie B
14.30 Heerjansdam - LRC Leerdam Afgelast

Zondag
Derde divisie A

14.30 Kampong - HSC'21

Vierde divisie A
14.00 Hoogland - DHSC Afgelast

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.