FC Utrecht huurt verdediger Handwerker van FC Nürnberg

Tim Handwerker en Jordy Zuidam
Tim Handwerker en Jordy Zuidam © FCUtrecht.nl
Utrecht - FC Utrecht heeft zich voor het komende half jaar versterkt met verdediger Tim Handwerker. De 25-jarige Duitser wordt gehuurd van 1. FC Nürnberg. FC Utrecht heeft bij de huurovereenkomst een optie tot koop afgedwongen.
Met de transfer lijkt FC Utrecht in te spelen op de situatie rond Yannick Leliendal. Trainer Ron Jans zette hem vorige week om disciplinaire redenen uit de selectie. Het contract van Leliendal loopt komende zomer af in Utrecht en hij hoeft voorlopig niet meer op speeltijd te rekenen in de hoofdmacht.
Handwerker speelt sinds de zomer van 2019 voor Nürnberg. Hij is afkomstig uit de jeugdopleiding van Bayer 04 Leverkusen. Via FC Köln en een huurperiode van één seizoen bij FC Groningen kwam hij bij Nürnberg terecht.
Technisch directeur Jordy Zuidam omschrijft Handwerker als een speler met een goede trap in zijn linkerbeen. "Hij is rustig aan de bal en heeft voetballend vermogen. Hij houdt ervan om naast het uitvoeren van zijn verdedigende taken ook in aanvallend opzicht een bijdrage te leveren. Tim is ontzettend gedreven en we zijn blij dat we hem kunnen toevoegen aan onze selectie", aldus Zuidam op de website van FC Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.