Wereldkampioenschap vol malheur voor Van der Haar

Lars van der Haar
Lars van der Haar © Orange Pictures
Woudenberg - Lars van der Haar kijkt terug op een dramatisch verlopen wereldkampioenschap in het Tsjechische Tabor. De Woudenberger kende veel technisch malheur en finishte daardoor niet eens in de top tien.
De wereldtitel ging naar Mathieu van der Poel. Niemand kon de Nederlander, die er al meteen na de start vandoor ging, bedreigen. Achter hem knokte Joris Nieuwenhuis zich naar het zilver. Voor de Belgen was er in de persoon van Michael Vanthourenhout slechts brons.
Van der Haar kwam slecht uit de startblokken. Na een mislukte start moest hij op het zware modderige parcours beginnen aan een inhaalrace. Een ronde voor het eind was hij opgeklommen naar de 5e plaats, maar het podium was buiten bereik.

Kettingbreuk

Toen sloeg de pechduivel voor de tweede keer toe voor Van der Haar. Zijn ketting brak waardoor hij lopend naar de materiaalpost moest voor een nieuwe fiets. Het kostte Van der Haar een topklassering. Hij kwam uiteindelijk pas als 15e binnen op 3 minuten en 32 seconden achterstand op Van der Poel.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.