Eerste zaaltitel SCHC, Voordaan grijpt naast kampioenschap

© Orange Pictures
Provincie Utrecht - SCHC is voor de eerste keer landskampioen in de zaal geworden. De hockeyvrouwen uit Bilthoven wonnen in de finale met 3-0 van HDM.
Stichtse domineerde van begin tot eind. Na de eerste doelpogingen van Laurien Leurink was het Trijntje Beljaars die SCHC in de veertiende minuut op een verdiende 1-0 voorsprong schoot uit een strafcorner. Vier minuten later verdubbelde diezelfde Beljaars de marge.
Na rust ging HDM nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer, maar de ploeg had niet de creativiteit het SCHC moeilijk te maken. Aan de andere kant loerde SCHC nog altijd op een derde treffer. Die kwam er uiteindelijk nadat Ginella Zerbo bij een doelpoging hard op haar stick werd getikt. De strafbal die volgde werd benut door Mette Winter.

Voordaan grijpt naast eerste titel

De mannen van Voordaan zijn er niet in geslaagd om voor het eerst in de clubhistorie de landstitel te veroveren. In de finale gingen de mannen uit Groenekan met grote cijfers onderuit tegen Rotterdam (7-1).
Voordaan zorgde in de halve finale voor een enorme stunt door met 4-3 van HDM te winnen. Tegen Rotterdam was in de finale geen kruid gewassen.
Na kansen voor beide ploegen in de beginfase zette Pepijn van der Heijden met een droge knal uit een strafcorner de Rotterdammers op een 1-0 voorsprong. De gelijkmaker kwam vijf minuten voor rust, toen Mike Huisman een strafcorner tegen de touwen sleepte. Menno Boeren scoorde nog voor rust 2-1 toen hij de bal langs keeper Visser sleepte. Daarmee was het nog niet klaar Jeroen Hertzberger schoot de bal diagonaal in de bovenhoek voor de 3-1.
Na de pauze bouwde Rotterdam de voorsprong uit naar 4-1. Er was slechts een minuut gespeeld of Hertzberger rondde een Rotterdamse uitbraak succesvol af. Twee minuten na de 4-1 volgde de 5-1 via Dylan Lucieer. Hertzberger maakte ook nog zijn derde goal. Zo werd het 6-1. Timme van der Heijden bepaalde de eindstand op 7-1. Daarmee verzekerde Rotterdam zich definitief van de derde zaaltitel in de historie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.