Wiebes laat zich zien bij seizoensopener: 'Meteen winnen voelt geweldig'

Lorena Wiebes
Lorena Wiebes © Orange Pictures
Mijdrecht - Lorena Wiebes heeft de eerste etappe van de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten, kortweg UAE Tour, gewonnen. De Mijdrechtse van SD Worx - Protime was na 122 kilometer van Dubai Miracle Garden naar Dubai Harbour verreweg de beste in de sprint en boekte bij haar eerste optreden meteen haar eerste zege van 2024. Ze klopte Rachele Barbieri en Chiara Consonni uit Italië.
De andere drie regiogenoten, Kristie van Haaften uit De Meern, Mareille Meijering uit De Bilt en Nina Kessler uit Breukelen kwamen in het sprintende peloton over de streep. Respectievelijk als 65e, 78e en 99e.

Grote chaos

Een voltallig peloton ging op weg naar de eerste massasprint. In de slotkilometer probeerde de Oostenrijkse Carina Schrempf nog weg te rijden, maar die aanval werd op tijd geneutraliseerd. Wiebes werd gelanceerd door haar ploeggenote, wereldkampioene Lotte Kopecky, en won met overmacht.
"Het voelt geweldig om meteen de eerste wedstrijd die je rijdt te winnen", reageerde Wiebes in het flashinterview na afloop. Ze gaf toe dat ze graag tegen concurrente Charlotte Kool had gesprint. De sprintster van DSM-Firmenich PostNL, die vorig jaar de eerste etappe won, moest zich echter ziek afmelden.
"In de finale was er grote chaos, maar ik had Barbara en Lotte nog voor me", zei Wiebes over ploeggenoten Barbara Guarischi en de Belgische wereldkampioene. "Zij hebben me perfect afgezet aan de rechterkant, zodat de anderen in de wind moesten sprinten."
De Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten duurt tot en met zondag.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.