Thuisnederlaag voor dolend Kampong: 'Maken het onszelf moeilijk', belangrijke zege Hoogland

Kampong - HSC'21
Kampong - HSC'21 © RTV Utrecht / Arnold Schenk
Utrecht/Hoogland - Kampong heeft in de derde divisie A slechte zaken gedaan door te verliezen van HSC'21. De Utrechters gingen op eigen veld met 2-0 onderuit.
Via een penalty in de 29e minuut kwam HSC'21 op voorsprong. Cenk Uguz schoot de 1-0 binnen. In minuut 58 schoot Mika Schrijver de 2-0 eindstand op het scorebord.
In de derde divisie A heeft promovendus Kampong degradatiezorgen. De Utrechters staan voorlaatste met 15 punten. Hekkensluiter ODIN'59 heeft zes punten minder. Nummer 16 DVS'33 heeft zes punten meer dan Kampong.

Tegengoals te makkelijk

"Het heeft niet aan de inzet gelegen", zei trainer Frank Bruijnis van Kampong. "We geven weinig weg. Maar door die tegengoal moeten we meer risico's gaan nemen. We maken het onszelf elke keer te moeilijk."
Lenders ziet dat zijn ploeg het lastig heeft de laatste tijd. "Dat is vervelend en niet best. We doen eigenlijk iedere wedstrijd wel mee, we zijn pas twee keer echt weggespeeld. Ik heb echt geen idee waarom wij telkens aan het kortste eind trekken."
Kampong-trainer Frank Bruijnis: 'Lag niet aan de inzet'
De vraag is of de derde divisie misschien te hoog gegrepen is voor de Utrechters. "Dat vind ik niet", zei de oefenmeester. "We maken te weinig goals in verhouding met de kansen die we krijgen. We krijgen ze te makkelijk tegen. We moeten punten gaan pakken en dan kunnen we zelf gaan laten zien of we in deze competitie horen."
"Ik ga niet zeggen dat we het niet meer gaan redden", aldus Lenders. "Dat is te vroeg. Het gaat lastig worden, dat is duidelijk. Maar er zijn nog iets van 15 wedstrijden te gaan. Volgende week moeten we winnen." Dan speelt Kampong tegen directe concurrent DVS'33.
Aanvoerder Leon Lenders van Kampong: '

Derde divisie A
Kampong - HSC'21 0-2

0-1 Cenk Uguz (29', penalty)
0-2 Mika Schrijver (58')

Belangrijke zege Hoogland

Hoogland heeft in de vierde divisie A van het amateurvoetbal een belangrijke zege geboekt. In eigen huis werd ARC met 3-0 verslagen.
Het duel tussen Hoogland en ARC werd in november na 48 minuten gestaakt wegens een kapotte lichtinstallatie. Het stond toen 1-0 voor Hoogland. In het restant scoorde de ploeg van Raymond Prins nog twee keer.
Dat levert Hoogland belangrijke punten op, want door een reeks van zes nederlagen op rij was Hoogland afgezakt naar de degradatiezone, maar dankzij de overwinning op ARC klimt Hoogland naar de dertiende plaats.

Vierde divisie A
Hoogland - ARC 3-0

1-0 Harry Kersten (4')
2-0 Yassine Tekfaoui (67')
3-0 Yassine Tekfaoui (90' +4)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.