Amateurvoetbal: koploper Spakenburg heeft een driepunter nodig, derby in derde divisie

Spakenburg-trainer Chris de Graaf
Spakenburg-trainer Chris de Graaf © Orange Pictures
Provincie Utrecht - De afgelopen twee duels sloot Spakenburg af met een gelijkspel. De Blauwen gaan nog wel aan kop in de tweede divisie, maar de voorsprong is geslonken. Dit weekend zijn de drie punten, er wordt gespeeld tegen ACV, dus wel weer welkom. De buren van IJsselmeervogels spelen dit weekend een regioderby. De nummer drie van de competitie reist naar Utrecht af om het op te nemen tegen het degradatie strijdende Kampong.
Spakenburg heeft de leiding in de tweede divisie met 54 punten. Dat zijn zes punten meer dan nummer twee De Treffers. ACV is dit weekend dus de tegenstander van de ploeg van Chris de Graaf. Die ploeg staat vijfde met 38 punten. Eerder dit seizoen ging Spakenburg er op bezoek bij de ploeg uit Assen met de zege vandoor. De Blauwen hadden het lastig tegen de thuisploeg maar er werd alsnog met 2-1 gewonnen.
De nummer zes van de tweede divisie is GVVV uit Veenendaal. De ploeg van Gery Vink heeft 36 punten. Dit weekend nemen de Veenendalers het op tegen nummer vier Katwijk. De ploeg die de afgelopen twee seizoenen kampioen werd van de tweede divisie. GVVV kan bij winst het gat tot de vierde positie van Katwijk verkleinen tot 4 punten. En de Veenendalers weten hoe ze Katwijk moeten verslaan. Eerder dit seizoen waren de Veenendalers in het uitduel met 2-0 te sterk.

Derby in derde divisie

In de derde divisie A kan IJsselmeervogels dit weekend weer terug aan kop komen. De Rooien moeten dan in Utrecht zien te winnen van Kampong. En dat zullen de Utrechters niet zomaar laten gebeuren. Kampong staat namelijk zeventiende en heeft flinke degradatiezorgen. Het gat met nummer zestien Hoogeveen is 6 punten. Mocht IJsselmeervogels winnen dan is het niet direct koploper. Nummer twee RKAV Volendam heeft hetzelfde aantal punten en koploper Genemuiden heeft één punt meer.
DOVO, dat zelf zesde staat, kan regiogenoot IJsselmeervogels helpen. De Veenendalers gaan namelijk op bezoek bij RKAV Volendam. Ook Kampong kan in de degradatiestrijd hulp krijgen van een regiogenoot. Eemdijk, de nummer dertien van de competitie, gaat het opnemen tegen Hoogeveen. Voor Eemdijk zelf is de winst ook belangrijk. De Diekers kunnen met een driepunter het gat tot de degradatiezone nog comfortabeler maken.
Op zondag komt Hercules nog in actie in de derde divisie A. De Utrechters spelen tegen FC Rijnvogels. Het is een ontmoeting tussen de nummer negen en nummer elf van de ranglijst waarbij Hercules slechts één punt achterstand heeft op de tegenstander van dit weekend.
Sportlust'46 neemt het in de derde divisie B op tegen Oss'20. De Woerdenaren staan met 39 punten op de derde plek. Het gat met koploper SteDoCo is 7 punten. Oss'20 is de nummer acht met zes punten minder dan Sportlust'46.

DHSC kan op gelijke hoogte met Hoogland komen

DHSC wacht in de vierde divisie A al vier duels op een zege. De Utrechters staan veertiende met 18 punten. Dit weekend wordt er op Sportpark Wesley Sneijder gespeeld tegen Purmersteijn. De ploeg staat met 27 punten zevende. Hoogland is in die competitie met 21 punten de nummer elf. DHSC kan in theorie dus op gelijke hoogte komen met de regiogenoot. Hoogland speelt zaterdagmiddag een uitduel tegen hekkensluiter Alphense Boys.
In de vierde klasse B heeft LRC Leerdam weinig zorgen. De Leerdammers staan met de zesde plek in het zogeheten niemandsland. Het gat tot koploper ASWH is 18 punten. LRC Leerdam speelt dit weekend tegen Westlandia dat tiende staat.

Programma dit weekend

Vanmiddag
Tweede divisie

14.30 GVVV - Katwijk
15.00 Spakenburg - ACV

Derde divisie A
14.30 RKAV Volendam - DOVO
15.30 Kampong - IJsselmeervogels
18.00 Hoogeveen - Eemdijk

Derde divisie B
18.00 Oss'20 - Sportlust'46

Vierde divisie A
14.00 DHSC - Purmersteijn
14.30 Alphense Boys - Hoogland

Vierde divisie B
14.30 LRC Leerdam - Westlandia

Zondag
Derde divisie A

14.00 Hercules - FC Rijnvogels

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.