Complete amateurvoetbal: Spakenburg nu 19 competitiewedstrijden ongeslagen, tiental Hercules wint van FC Rijnvogels

Provincie Utrecht - In de tweede divisie heeft Spakenburg zijn ongekende reeks voortgezet. De Blauwen wonnen met 2-1 van ACV en blijven ongeslagen. Inmiddels heeft het in de competitie nu 19 wedstrijden op rij niet verloren.
De laatste keer dat Spakenburg verloor was 9 september 2023. Toen was AFC is Spakenburg met 0-2 te sterk. Door de enorme reeks is de voorsprong op nummer 2 De Treffers, dat vanavond nog in actie komt, inmiddels 9 punten. De afgelopen twee wedstrijden speelde Spakenburg nog gelijk.
Makkelijk ging het niet op de Westmaat voor Spakenburg. In de 26e minuut bracht Floris van der Linden Spakenburg op voorsprong. Toen Wimilio Vink twintig minuten voor tijd de score verdubbelen leek de buit binnen, maar niks was minder waar. Een eigen goal van Koos Werkman gaf ACV nieuwe hoop. Met een voorsprong van één doelpunt sleepte Spakenburg zich richting de eindstreep.
Trainer Chris de Graaf had al rekening gehouden met een moeilijke middag: "ACV staat organisatorisch goed, maar we hadden het tactisch beter voor elkaar dan uit. Ondanks dat leidden we in de beginfase zelf een grote kans voor ze in. Daarna zakten ze in." Ondanks de 2-0 voorsprong zag De GRaaf het onnodig spannend worden. "Ach, ik zie dat De Treffers al drie keer achter elkaar doen. Mag het een keer billen knijpen worden en dat we hem dan over de streep brengen? En ACV is echt geen slechte ploeg hoor", vond een tevreden De Graaf.
Arnold Schenk in gesprek met Chris de Graaf: 'Mag het een keer spannend zijn?'

Streak

De Graaf is trots op de reeks waar zijn ploeg mee bezig is. "Met de beker erbij zijn we nu 22 wedstrijden ongeslagen. Ik zie waar we mee bezig zijn en en dat staat los van het resultaat. Daar blijf ik me op focussen."
Spakenburg - ACV
Spakenburg - ACV © Arnold Schenk/RTV Utrecht

Rentree

Sam van Huffelen maakte in de gewonnen wedstrijd zijn rentree voor Spakenburg. Twintig minuten voor tijd viel hij in. Drie-en-een-halve maand geleden brak hij zijn middenvoetsbeentje. "Blij dat ik hier weer sta. Natuurlijk ben ik elke uitwedstrijd mee geweest en heb ik geen wedstrijd gemist. Ik ben altijd onderdeel van het team gebleven, maar ik ben heel blij weer op het veld te staan."
Arnold Schenk praat met Sam van Huffelen: 'Blij weer terug te zijn'
Het was niet de makkelijkste wedstrijd om in te vallen. "Ik denk we staan 2-0 voor. Lekker, misschien kan ik ook nog iets moois doen, maar toen werd het 2-1. Maar we hebben drie punten dat is het belangrijkste."

Spektakel op Panhuis

De subtopper tussen GVVV en Katwijk werd een waar spektakelstuk. In Veenendaal verloor de thuisploeg met 2-4. Byron Burgering zette GVVV al binnen enkele minuten op voorsprong. Het lukte de Veenendalers niet om de zege over de streep te trekken. Een eigen doelpunt van Justin Spies hielp daarbij niet. Na de 1-2 van Finn Janmaat liep GVVV achter de feiten aan. Ilias Latif maakte nog wel gelijk, maar Jaymillio Pinas bracht de nummer vier van de ranglijst opnieuw op voorsprong. Ondanks een rode kaart van Katwijk-speler Patrick Heijmans waren het de bezoekers die nogmaals wisten te scoren. Danny Bakker gooide de wedstrijd vijf minuten voor tijd op slot. GVVV staat 7e in de tweede divisie met 36 punten uit 23 wedstrijden.

Tweede divisie
Spakenburg - ACV 2-1

1-0 Floris van der Linden (26')
2-0 Wimilio Vink (69')
2-1 Koos Werkman (74', e.d.)

GVVV - Katwijk 2-4
1-0 Byron Burgering (4')
1-1 Justin Spies (25', e.d.)
1-2 Finn Janmaat (56')
2-2 Ilias Latif (57')
2-3 Jaymillio Pinas (70')
2-4 Danny Bakker (85')
Rood: Patrick Heijmans (Katwijk) (78')

IJsselmeervogels blijft in de achtervolging

In de derde divisie A blijft het ongemeend spannend bovenin. DOVO wist het nummer twee RKAV Volendam bijzonder lastig te maken. De Veenendalers verloren in Volendam met 1-0 door een goal in slotseconden van Daan Steur.
Dat was niet alleen balen voor DOVO, dat zesde staat, maar ook voor IJsselmeervogels. De nummer drie hoopte over de Volendammers heen te gaan, maar slaagde daar niet in ondanks dat het zelf geen fouten maakte tegen Kampong. De Spakenburgers wonnen met 1-4 in Utrecht. Danny van den Meiracker had een prima middag met twee doelpunten, waarvan één vanaf de penaltystip. Mohammed Himich scoorde voor Kampong.
Toch schoof IJsselmeervogels een plek op. Koploper Genemuiden verkeek zich op Urk (0-0) en zakte naar de derde plaats. Daardoor gaan RKAV Volendam en IJsselmeervogels nu samen aan de leiding met 47 punten uit 24 wedstrijden.
Eemdijk verloor het achterhoede duel met Hoogeveen. Het leek op weg naar een punt, maar kreeg in de blessuretijd toch nog een bittere pil te slikken toen invaller Pedro Henrique Tomas da Silva voor Hoogeveen 1-0 maakte. Eemdijk zakte naar de 14e plaats.
Hercules heeft goede zaken gedaan door van FC Rijnvogels te winnen. De Utrechters waren met 2-1 de baas waardoor ze over Rijnvogels heen gaan op de ranglijst. scoorden namens de Utrechters. Vlak na rust kwam Hercules met tien man te staan door een rode kaart voor Tim Pieters. In de 88e minuut maakte Sieb Rutgers de 2-1 voor FC Rijnvogels. Hercules staat nu achtste.

Derde divisie A
Kampong - IJsselmeervogels 1-4

0-1 Bradley Martis (20')
0-2 Daniël van Son (26')
0-3 Danny van den Meiracker (34')
1-3 Mohammed Himich (77')
1-4 Danny van den Meiracker (84', pen.)

RKAV Volendam - DOVO 1-0
1-0 Daan Steur (90'+1)

Hoogeveen - Eemdijk 1-0
1-0 Pedro Henrique Tomas da Silva (90'+1)

Hercules - FC Rijnvogels 2-1
1-0 Jordi Paulina (27')
2-0 Lars Vermeulen (50')
2-1 Sieb Rutgers (88')
Bijz. Rood voor Herculaan Tim Pieters (53')

Derde divisie B

Sportlust'46 wist een slechte wedstrijd op een slecht veld om te zetten in een verdiende overwinning. De Woerdense derde divisionist rekende met 0-1 af met OSS'20. Sanny Monteiro zorgde na bijna een uur spelen voor het hoogtepunt van de wedstrijd. Sportlust'46 staat nog altijd derde met 42 punten uit 23 wedstrijden. De voltallige concurrentie wist vandaag ook te winnen. De achterstand op koploper SteDoCo blijft 7 punten.

Derde divisie B
sv OSS 1920 - Sportlust '46 0-1
0-1 Sanny Monteiro (58')

Water stijgt voor Hoogland en DHSC

Voor Hoogland en DHSC valt er weinig te genieten in de vierde divisie A. De ploegen vechten voor lijfsbehoud. Hoogland verloor op bezoek bij Alphense Boys met 3-1. Het was voor de thuisploeg, die laatste staat, pas de tweede overwinning van het seizoen. Het leek voor Hoogland een uitgelezen kans om uit het wak te kruipen, maar het blijft steken op plek 12 met 21 punten uit 19 wedstrijden.
DHSC, dat alleen BOL en Alphense Boys onder zich heeft, verloor thuis in Utrecht van Purmersteijn met 0-3. Ondanks dat het twee derde van de wedstrijd met een man meer speelde wist het zijn stempel niet te drukken op de wedstrijd. DHSC blijft daardoor 14e met 18 punten uit 19 wedstrijden.

Late goal voorkomt erger voor LRC Leerdam

In de vierde divisie A verslikte LRC Leerdam zich in nummer 10 Westlandia. Een vroege achterstand werd al snel weggewerkt. Een kwartier voor tijd kwamen de bezoekers opnieuw op voorsprong in Leerdam. Drie minuten voor tijd redde Fabian van Horssen het servies voor de club uit de glasstad. LRC blijft 6e met 29 punten uit 20 wedstrijden.

Vierde divisie A
Alphense Boys - Hoogland 3-1

1-0 Hunkar Cem Sahin (47')
2-0 Jelle Hak (71')
3-0 Hunkar Cem Sahin (74')
3-1 Stef van den Berg (82', e.d.)

DHSC - Purmersteijn 0-3
0-1 Rowan Meijer (17')
0-2 Hicham Lchkar (35')
0-3 Job van der Meulen (79')
Rood: Mircle Elstak (Purmersteijn) (30')

Vierde divisie B
LRC Leerdam - Westlandia 2-2
0-1 Dinand Kuhn (12')
1-1 Jamal Ouassif (14')
1-2 (73')
2-2 Fabian van Horssen (87')

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.