Vooruitblik amateurvoetbal: klassieker in Rijnsburg, helpt GVVV Spakenburg handje?

Rijnsburgse Boys -Spakenburg in 2021
Rijnsburgse Boys -Spakenburg in 2021 © RTV Utrecht
Utrecht - In de top van het amateurvoetbal staat dit weekend een inhaalprogramma op het programma. Daarin komen beide Utrechtse tweededivisionisten in actie: Spakenburg speelt vanmiddag de zaterdagklassieker bij Rijnsburgse Boys. GVVV gaat in Groesbeek op bezoek bij De Treffers.
Sinds de invoering van de topklasse in 2010 speelden Rijnsburgse Boys en Spakenburg 22 keer tegen elkaar. De twee amateurgrootmachten houden elkaar goed in evenwicht. Spakenburg won zeven keer, Rijnsburgse Boys stapte acht keer als winnaar van het veld. De ontmoeting eerder dit seizoen op de Westmaat eindigde in 2-0 voor de Blauwen, die al sinds 9 september ongeslagen zijn.
Rijnsburgse Boys is aan een wisselvallig seizoen bezig en staat op de twaalfde plaats. Maar het lek lijkt boven: van de laatste vier ontmoetingen werden er vier gewonnen. Bij Spakenburg leek er even wat zand in de machine te komen met twee gelijke spelen op rij, maar afgelopen weekend tegen ACV pakte de ploeg de draad van het winnen weer op.
De voorsprong van Spakenburg op nummer 2 De Treffers is 8 punten. De ploeg uit Groesbeek speelt zaterdagavond om 18.00 thuis tegen GVVV. De Veenendalers zijn de laatste weken aan het kwakkelen geslagen. De laatste drie duels leverden maar 1 punt op. Tegen De Treffers zou GVVV zichzelf én Spakenburg een goede dienst bewijzen door weer eens drie punten te pakken.

Eemdijk moet uitkijken

Een trede lager moet Eemdijk op zijn tellen gaan passen. De Diekers hebben nog maar 3 punten speling op Hoogeveen, dat op de hoogste p/d-plek staat. Drie punten pakken zal vanmiddag niet makkelijk zijn, want Eemdijk gaat in Nijkerk op bezoek bij Sparta. Die ploeg is aan een opmars bezig, en vindt bij winst aansluiting met de drie ploegen die om de titel strijden.
Een van de ploegen die lang meedeed om de bovenste plaatsen is Harkemase Boys. De Friezen zitten inmiddels is een diep wak: de laatste vijf duels werd er niet meer gewonnen. Vanmiddag komt Harkemase Boys naar Utrecht om de strijd aan te binden met Hercules. Het is het duel tussen de nummers 8 en 5 van de ranglijst. Hercules kan bij winst klimmen naar de zesde plaats.

IJzig sfeertje in Woerden?

In de derde divisie B dacht Sportlust'46 twee maanden geleden dat de titel uit zicht was, maar als vanmiddag gewonnen wordt van SV Meerssen kan de ploeg van Jochem Twisker toch weer aansluiting vinden. Meerssen staat twaalfde, en heeft een veilige marge naar beneden.
Of de sfeer in de bestuurskamer vooraf goed zal zijn is maar de vraag: de twee clubs zijn na twee eerdere incidenten rond het nu in te halen duel bepaald geen vrienden. De eerste ontmoeting werd tot boosheid van Meerssen op het laatste moment afgelast. De spelers van de Limburgse ploeg zaten al bijna in de bus. Toen de wedstrijd in het carnavalsweekend moest worden ingehaald, meldde Meerssen zich op het laatste moment af. Die actie kwam Meerssen op een boete van de KNVB te staan.
Morgenmiddag is Hoogland de enige Utrechtse vierdedivisionist die dit weekend in actie komt. In Alkmaar is AFC'34 de tegenstander. AFC'34 strijdt mee om de bovenste plaatsen en nadert bij winst koploper Ajax tot op 4 punten, met een wedstrijd minder gespeeld. Hoogland heeft de punten hard nodig om weg te komen van de degradatiezone.

Programma zaterdag 9 maart
Tweede divisie

15.00 Rijnsburgse Boys - Spakenburg
18.00 De Treffers - GVVV

Derde divisie A
15.00 Sparta Nijkerk - Eemdijk
15.30 Hercules - Harkemase Boys

Derde divisie B
15.00 Sportlust'46 - SV Meerssen

Zondag 10 maart
Vierde divisie A

14.00 uur AFC'34 - Hoogland

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.