Hockeyers Kampong winnen nipt van Schaerweijde, dames SCHC verliezen topper

Kampong-speler Duco Telgenkamp
Kampong-speler Duco Telgenkamp © Orange Pictures
Utrecht - Bij de herstart van de hoofdklasse hebben de mannen van Kampong de regioderby tegen Schaerweijde gewonnen. De Utrechters waren op eigen veld met 2-1 de baas over de ploeg uit Zeist.
Na 16 minuten hockeyen kwam Kampong op 1-0 voorsprong via een strafcorner van Jip Janssen. Die stand stond tot 3 minuten voor tijd op het scorebord. Jur van der Have zorgde voor de 1-1 namens Schaerweijde. Kampong pakte alsnog de volle buit. In de voorlaatste minuut scoorde Duco Telgenkamp via een strafcorner de winnende 2-1.
Kampong staat in de hoofdklasse op de vierde plek, Schaerweijde staat voorlaatste.

Dames SCHC onderuit in topper, hockeysters Kampong doen goede zaken

De hockeysters van SCHC zijn de tweede seizoenshelft van de hoofdklasse begonnen met een uitnederlaag tegen Den Bosch: 4-3. De dames van Kampong wonnen wel. Zij versloegen Hurley met 3-1.
Aan de zijde van SCHC scoorde Trijntje Beljaars de 0-1 en de 2-2. Maud van den Heuvel zorgde 7 minuten voor tijd voor de aansluitingstreffer: 4-3. De gelijkmaker werd niet meer gevonden.,
Bij Kampong - Hurley zorgde Eline Jansen voor de openingstreffer namens de thuisploeg. Nadat de bezoekers de gelijkmaker hadden gemaakt zorgden Noor van den Nieuwenhof en Iris de Kemp voor de 2-1 en 3-1 van de Utrechters.
SCHC is door de nederlaag van de tweede naar de derde plek gezakt. Kampong heeft met de overwinning goede zaken gedaan in de strijd om de play-offs. De Utrechters staan zesde en hebben het gat tot nummer vier Hurley verkleind tot 4 punten. De nummer 1 tot en met 4 gaan de play-offs om de landstitel in.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.