Hercules-verdediger enige amateur in selectie Dick Advocaat: 'Van genieten'

Shannon Carmelia
Shannon Carmelia © Geert Lommers
Utrecht - Shanon Carmelia is opgenomen in de selectie van Curaçao, voor twee oefenwedstrijden tegen Hull City en Alanyaspor. Die duels worden later deze maand in Turkije afgewerkt. De 34-jarige rechtsachter van Hercules is de enige speler van een amateurclub in de selectie van bondscoach Dick Advocaat.
"Ik werd eerst gebeld dat ik op de stand-bylijst stond", vertelt Carmelia. "Maar vijf minuten later belde de teammanager me weer. Doordat Jurgen Locadia zich had afgemeld zit ik er nu bij." Carmelia sprak dus met de teammanager, maar nog niet de bondscoach zelf. "Ik heb al veel mensen gesproken, maar hem nog niet. Ik kijk ernaar uit."
Ik ben de enige amateurspeler in de selectie en daar moet je van genieten
Shanon Carmelia
Het wordt, niet voor de eerste keer, een hele stap voor de routinier. "Als je zo'n training meemaakt, dat is gewoon een heel ander niveau. Ik ben trots dat ik opgeroepen word. Ik ben de enige amateurspeler in de selectie en daar moet je van genieten."
Carmelia speelde één keer in de nationale ploeg van de Nederlandse Antillen, en kwam sinds zijn debuut in 2011 38 keer uit voor Curaçao. Aan dat totaal zullen in Turkije geen duels worden toegevoegd, omdat Curaçao daar tegen clubteams speelt, en die wedstrijden tellen niet mee als interlands.
Het Curaçao van Dick Advocaat bereidt zich voor op de kwalificaties voor het WK van 2026 in Noord Amerika. Curaçao zit in de eerste fase in een poule met Haïti, Saint Lucia, Barbados en Aruba.
Shanon Carmelia over zijn selectie voor Curaçao

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.