DHSC-sponsor betaalde geld benefietavond niet: 'Sneijder vloog naar Brazilië om het op te halen'

© RTV Utrecht
Utrecht - De Utrechtse voetbalclub DHSC heeft grote financiële problemen, bleek uit berichtgeving van het AD, en wil die door middel van een saneringsplan zien op te lossen. Achterstallige contributie én een niet nagekomen afspraak met een Braziliaanse sponsor zijn belangrijke oorzaken van de problemen. De club wacht met het nemen van verdere maatregelen tot een onderzoek van een extern adviesbureau is afgerond.
Enkele weken geleden liet DHSC weten dat de club geldproblemen heeft. Onder andere door een contributieachterstand van leden. De club zou nog 20.000 euro te goed hebben van de leden.
In oktober 2022 haalde Stichting Sport Ondiep nog 170.000 euro op bij een benefietavond om armoede binnen DHSC te bestrijden. Onder andere het ondersteunen van de contributiebetaling van de leden werd als doel gesteld. Voorzitter Harry Lulofs van Stichting Sport Ondiep zegt daar het volgende over: "Een grote sponsor uit Brazilië had zo'n 130.000 euro toegezegd en dat geld hebben we nooit ontvangen. Wesley (Sneijder, red) is nog naar Brazilië toegegaan om het alsnog te krijgen maar dat is niet gelukt." Een flinke tegenvaller.
"Uiteindelijk hebben we als Stichting Sport Ondiep 43.000 euro naar DHSC kunnen overmaken." In Ondiep gaan de geruchten dat niemand weet waar het geld gebleven is. Lulofs, voorzitter Stichting Sport Ondiep, wijst dat naar het rijk der fabelen. "Mensen roepen zo vaak wat. Ik heb het betalingsbewijs er nog van. De club heeft het ontvangen en daar gewoon rekeningen van betaald."
Feit is wel dat dit ook flinke tegenvaller is geweest voor DHSC. "De club kan niet altijd aan het geldinfuus van Wesley of de stichting hangen. Men gaat er vanuit dat de stichting altijd al het geld aan DHSC geeft, maar wij kunnen meerdere goede doelen steunen. De Johan Cruijff Foundation geeft ook niet alleen maar geld aan Ajax", zegt Lulofs. "Dat gaat dus ook wel veranderen." In welke zin wilde hij niet zeggen.

Tijdelijk bestuur

Gisteravond vond een algemene ledenvergadering plaats waar de benarde financiële situatie werd uitgelegd. In aanwezigheid van zo'n dertig leden werd een nieuw ad-interim bestuur aangesteld. René Lensen (penningmeester) en Marcel de Graaf (secretaris) gaan de kar bij de club voorlopig trekken. Bert van Lienden verzorgt de communicatie namens DHSC. Harry Lulofs is geen voorzitter meer van de club maar nog wel van Stichting Sport Ondiep.
Voormalig voorzitter Ron Klunder zal de komende tijd als adviseur betrokken zijn. Het is niet ondenkbaar dat, als het onderzoek van het externe adviesbureau is afgerond, Klunder de voorzittershamer weer gaat oppakken.
Het huidige bestuur van DHSC bestaat uit echte clubmensen die het beste voor hebben met de vereniging. "We denken in oplossingen en niet in problemen", vertelt Van Lienden. "Op dit moment heeft het geen zin om maatregelen te nemen, we wachten het onderzoek af.” De club verwacht het onderzoek binnen een maand binnen te hebben.
Over het Bibob-onderzoek dat zou lopen is Van Lienden duidelijk. "We moeten eerst weten wat de grond is van dat onderzoek en dat weten we niet. Daar kunnen we dus niets over zeggen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.