SV Spakenburg sluit inktzwarte periode definitief af: 'De HKS bestaat niet meer'

© Geert Lommers
Bunschoten-Spakenburg - Voetbalclub Spakenburg heeft de schorsing en het stadionverbod van meerdere clubleden opgeheven. De betreffende leden hebben spijt betuigd voor hun deelname aan de Harde Kern Spakenburg (HKS), die de club een paar jaar geleden in de greep hield.
De HKS zorgde in 2021 en 2022 voor veel problemen: vechtpartijen bij uitwedstrijden, vernielingen, bedreiging van een speler die naar aartsrivaal IJsselmeervogels wilde overstappen en van bestuursleden van de club die de HKS wilde aanpakken, het was twee jaar geleden bijna aan de orde van de dag.
Het leidde tot het aftreden van het bestuur onder leiding van Klaas Hartog en het aantreden van een nieuw bestuur dat een pittige erfenis kreeg overgedragen. "We hebben een buitengewoon intensief traject achter de rug", erkent clubvoorzitter Marc Schoonebeek. "Daarbij zijn het OM, de politie, de burgemeester, het clubbestuur en de gedupeerden nauw betrokken geweest. De betreffende leden hebben spijt betuigd en ons overtuigd van hun goede wil. We kunnen vaststellen dat de HKS niet meer bestaat."
Schoonebeek is niet bang dat de betrokkenen onder valse voorwendselen proberen terug te keren in de club. "Ze zijn allemaal lid geworden van onze officiële supportersvereniging en nemen daar ook taken op zich. Afgelopen zaterdag bij Rijnsburgse Boys werd een aantal van hen opzichtig geprovoceerd. Zij hebben niet gereageerd. Ik ben niet bang dat ik met dit besluit mijn hoofd op het hakblok leg."
De voorzitter stelt dat hiermee het zwarte clubhoofdstuk rond de HKS is afgesloten. "En ik ben vooral blij voor de leden van het oude bestuur, die zich onder druk van die lieden gedwongen zagen terug te treden."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.