Jong FC Utrecht mag lang hopen op een overwinning, maar verliest in blessuretijd

© FC Utrecht
Utrecht - Jong FC Utrecht heeft in de allerlaatste seconden van de wedstrijd toch nog verloren van FC Emmen. Thuis, op sportcomplex Zoudenbalch, werd het na zes minuten in blessuretijd 2-3.
De wedstrijd begon wat stroperig, met weinig hoogtepunten in het eerste half uur. Jong FC Utrecht was daarin nog het gevaarlijkst met twee kopballen richting het doel van FC Emmen. De Drenten schoten daarna nog wel een keer van afstand op de Utrechtse lat, maar het was Jong FC Utrecht dat met een voorsprong de rust inging. Een vrije trap van Lynden Edhart ging via Emmenverdediger Mike te Wierik het doel in (1-0).
De 354 supporters op Zoudenbalch kregen na rust meer spektakel te zien. Emmen drong aan, maar doelman Andreas Dithmer hield Jong FC Utrecht lang op de been. In de 73e minuut was het wel raak, met een doelpunt van invaller Patrick Brouwer (1-1). Nog geen minuut later zette Mees Akkerman Jong FC Utrecht weer op voorsprong (2-1).
Maar een overwinning werd het toch niet. Het slotoffensief van Emmen zorgde in de 93e minuut en de 96e minuut voor een flinke tik op de neus. Eerst was het Mike te Wierik die zijn fout goed maakte in de extra tijd (2-2) en in de laatste seconde scoorde Desley Ubbink (2-3). Daarna was het ook meteen klaar.
Jong FC Utrecht wist hierdoor niet te profiteren van een nederlaag van concurrent FC Den Bosch, dat verloor van koploper Willem II (1-4). De nummer 19 en 20 van de ranglijst hebben evenveel punten, maar de Utrechters hebben een slechter doelsaldo.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.