Kampong onderuit bij Bloemendaal, ook Schaerweijde verliest

Jip Janssen was trefzeker voor Kampong
Jip Janssen was trefzeker voor Kampong © Orange Pictures
Utrecht/Zeist - In de hoofdklasse hockey hebben zowel Kampong als Schaerweijde verloren. Kampong ging bij Bloemendaal met 3-1 onderuit, Schaerweijde verloor een doelpuntrijk duel met 4-3 van Den Bosch.
Kampong was tegen Bloemendaal zeker niet de mindere, maar de koploper was in eigen huis dodelijk effectief. Via Zach Wallace, Marc Miralles en voormalig Kampong-speler Thierry Brinkman stond het al na een kwartier 3-0. Kampong kwam die dreun niet meer te boven, al tekende Jip Janssen met zijn zeventiende doelpunt in dertien wedstrijden nog wel voor de eretreffer.
Kampong blijft vierde in de hoofdklasse, en 25 punten uit 13 wedstrijden. Nummer 5 Rotterdam, de belangrijkste concurrent om een plaats in de play-offs, heeft ook 25 punten maar speelde een wedstrijd meer.

Veel goals in Zeist

Schaerweijde had op eigen veld goede zaken kunnen in de strijd tegen degradatie, maar ging onderuit tegen Den Bosch. De Brabanders kwamen al vroeg op 0-1. Drie minuten na de gelijkmaker van Jur van der Have was het alweer 1-2, en ook van de treffer van Jort Marree kon Schaerweijde maar kort genieten. Andermaal duurde de vreugde maar drie minuten.
Vijf minuten na de 2-3 vergrootte Den Bosch de marge tot twee treffers, waarna Jelle Westendorp de spanning weer terugbracht. De 4-4 bleef echter uit.
Schaerweijde blijft voorlaatste met 10 punten en heeft 3 punten voorsprong op hekkensluiter Laren. Alleen de hekkensluiter degradeert rechtstreeks, de twee ploegen daar boven spelen play-offs.

Zondag

Zondag is opnieuw een volledige speelronde in de hoofdklasse. Kampong speelt dan thuis tegen Rotterdam, Schaerweijde gaat op bezoek bij concurrent HDM.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.