Weer verlies Spakenburg, Van den Meiracker leidt IJsselmeervogels naar monsterscore

© website IJsselmeervogels
Provincie Utrecht - Koploper Spakenburg heeft in de tweede divisie de tweede nederlaag op rij geleden. Uit tegen HHC Hardenberg werd met 2-0 verloren. In de derde divisie verpulverde IJsselmeervogels Hoogeveen met maar liefst 7-1.
Spakenburg verloor weer, maar De Treffers verzuimde andermaal te profiteren. De achtervolgers uit Groesbeek speelden met 1-1 gelijk tegen AFC, waardoor de voorsprong van Spakenburg 7 punten blijft. De Blauwen hebben 57 punten, De Treffers staat op 50. Nummer Quick Boys verloor ook en blijft steken op 47.
GVVV leed een gevoelige nederlaag bij degradatiekandidaat Excelsior Maassluis. De Veenendalers, die vorige week nog een knappe zege boekten bij De Treffers, verloren met 2-0 en zakken naar de zevende plaats. GVVV heeft 39 punten uit 25 wedstrijden.

Tweede divisie
HHC Hardenberg - Spakenburg 2-0

1-0 Steyn Strijker (28')
2-0 Rob van der Leij (46')

Excelsior Maassluis - GVVV 2-0
1-0 Pieter Langendijk (62')
2-0 Dave van Delft (90'+4)

© Namen & Rugnummers

Zevenklapper IJsselmeervogels

In de derde divisie A haalde IJsselmeervogels vernietigend uit tegen Hoogeveen. Op de Westmaat stopte de teller bij 7-1. Danny van den Meiracker was met drie doelpunten en een assist de grote man bij de Vogels. "Dat is lekker, maar het is wel Hoogeveen thuis", relativeerde de man van de middag.
Van den Meiracker kraakte ondanks de 3-0 voorsprong na 45 minuten ook nog wel een kritische noot. "Ik vond hun voor rust beter, wij hadden nauwelijks de intentie om te voetballen. Ze hebben nauwelijks kansen gehad, maar voetballend gezien is het geflatteerd."
Danny van den Meiracker over zijn hattrick
IJsselmeervogels neemt door de zege de koppositie over van Volendam, dat ook won maar nu een iets minder doelsaldo heeft dan de Vogels. "We zitten dicht bij elkaar nog steeds", zegt Vogels-verdediger Junior van der Velde. "Als wij ons vooral op onszelf focussen moet het wel lukken om kampioen te worden."
Junior van der Velde: Zo snel mogelijk kampioen worden

DOVO geeft doelpunten cadeau

Genemuiden ziet de achterstand op de top 2 oplopen tot 3 punten, door een 2-2 gelijkspel in de uitwedstrijd tegen DOVO. Dat was een terechte uitslag, maar de manier waarop DOVO de tegentreffers weggaf was om gek van te worden, erkent trainer Jeroen van Bezouwen. "Wij maken twee prachtige doelpunten uit goed combinatievoetbal", stelde de trainer na afloop. "Laten we eerst beelden bekijken voordat ik écht gek word, maar hoe die tegengoals vallen is wel heel kinderachtig."
DOVO-trainer Van Bezouwen baalt van tegengoals
De DOVO-trainer richt zich niet meer op de play-offs. "Wij moeten nu subdoelen gaan stellen, bijvoorbeeld thuis niks meer verliezen. Dat is vandaag gelukt." Aanvoerder Nick de Bondt is ambitieuzer dan zijn trainer. "Wij willen zo hoog mogelijk eindigen, en tot de laatste dag meedoen om de periodetitel. We willen dit seizoen niet als een nachtkaars uit laten gaan."
Nick de Bondt gaat nog voor periodetitel
DOVO staat nu zevende, met 38 punten uit 25 duels. Dat zijn er evenveel als Hercules. De Utrechters wonnen uit tegen Urk met 2-1 en staan nu achtste.
DOVO verspeelde 2 punten tegen Genemuiden
DOVO verspeelde 2 punten tegen Genemuiden © Namen & Rugnummers
Eemdijk verschafte zich wat lucht door een knappe 1-0 op zege op Harkemase Boys. De Diekers staan nu elfde, en hebben 34 punten. De marge ten opzichte van de p/d-plekken bedraagt nu 6 punten. Voor Kampong begint het er steeds beroerder uit te zien. De Utrechters verloren de uitwedstrijd tegen FC Rijnvogels met 5-2 en blijven voorlaatste. Om niet rechtstreeks te degraderen moet Kampong in de resterende negen wedstrijden 7 punten goedmaken op nummer 16 Hoogeveen.
In de derde divisie B won Sportlust'46 thuis in Woerden met 2-0 van Baronie. De ploeg van trainer Jochem Twisker had de klus tegen de hekkensluiter bij rust al geklaard en ligt op schema om zich te plaatsen voor de play-offs om promotie. De achterstand op koploper Barendrecht is met negen wedstrijden te spelen 7 punten.

Derde divisie A
IJsselmeervogels - Hoogeveen 7-1

1-0 Danny van den Meiracker (7')
2-0 Jesse Schuurman (23')
3-0 Nieks Butter (42')
3-1 Alex Blekkink (52')
4-1 Danny van den Meiracker (56')
5-1 Marouane Afaker (63')
6-1 Danny van den Meiracker (67')
7-1 Marouane Afaker (76')

DOVO - SC Genemuiden
1-0 Nick Hak (27')
1-1 Marc Magan (61')
2-1 Mohamed el Kharbachi (67')
2-2 Arend van de Wetering (74')

Urk - Hercules 1-2
0-1 Oussama Lahri (60')
1-1 Riekelt Nentjes (63')
1-2 Jordi Paulina (90')

Eemdijk - Harkemase Boys 1-0
1-0 Jordi Huijgen (76')

FC Rijnvogels - Kampong 5-2
1-0 Tom Bijen (8')
2-0 Maarten Reyneveld (19')
3-0 Alljereau Mercera (48')
3-1 Jort de Zeeuw (53')
4-1 Tom Bijen (63')
4-2 Jort de Zeeuw (71')
5-2 Maarten Reyneveld

Bijzonderheid: rood voor (Kampong/74')

Derde divisie B
Sportlust'46 - Baronie 2-0

1-0 Zakaria Issarti (21')
2-0 Ahmed el Mahdi (33')

Dankzij de eerste zege sinds 9 december heeft DHSC belangrijke punten gepakt in de strijd tegen rechtstreekse degradatie uit de vierde divisie. De Utrechters wonnen uit tegen ARC met 1-0. DHSC staat 13e, dat is een p/d-plek. De voorsprong op de rechtstreekse degradatielpaatsen is echter slechts een punt, de achterstand op rechtstreeks veilig is 3 punten. Eén van de twee ploegen die 3 punten voor DHSC staat is Hoogland, dat de uitwedstrijd tegen Ter Leede met 1-0 verloor en nu elfde staat.
In 4B speelde LRC Leerdam thuis met 1-1 gelijk tegen laagvlieger RVVH. LRC is achtste en heeft een veilige marge van 8 punten ten opzichte van de degradatieplaatsen. Er zijn nog negen duels te gaan.

Vierde divisie A
ARC - DHSC 0-1

0-1 Nordin Zoufri (50')

Ter Leede - Hoogland 1-0
1-0 ...(14')

Vierde divisie B
LRC Leerdam - RVVH 1-1

1-0 Fabian van Horssen (42'/pen)
1-1 Philip Dragon (90'+2)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.