Handbal Houten bereidt zich voor op cruciale fase: 'Alle vertrouwen dat het goed komt'

© Hanna Koops
Houten - Handbal Houten heeft goede hoop om ook volgend seizoen in de BENE League uit te komen. De geel-zwarten, die vorig seizoen promoveerden, eindigden in de reguliere competitie weliswaar als voorlaatste, maar zijn daarmee nog niet gedegradeerd.
Vanaf begin april spelen de zes Nederlandse clubs uit de BENE League een halve competitie, waarin tegen elke tegenstander één keer wordt gespeeld. De ploeg die in die poule als laatste eindigt moet promotie/degradatiewedstrijden spelen tegen de kampioen van de eredivisie. "Eventueel", vult Houten-trainer Job Reumer aan. "Als de kampioen van de eredivisie niet wil promoveren worden er geen promotie/degradatiewedstrijden gespeeld. En we weten ook nog niet wat er met Limburg LIONS gebeurt."
Limburg LIONS speelt ook in de BENE League, maar werd onlangs failliet verklaard. De club mag het seizoen afmaken, maar als er geen doorstart komt krijgt de club geen licentie voor komend seizoen." In dat geval hoeft er geen Nederlandse club te degraderen", zegt Reumer. "Maar ik ga er eerlijk gezegd wel vanuit dat die doorstart er komt."

Niet onverwacht

Houten speelde vorige week de laatste competitiewedstrijd in de BENE League en begint deze week aan de voorbereiding op de tweede fase van de competitie. "Ik heb ze even anderhalve week vrij geven. Vanaf donderdag gaan we weer knallen." Reumer heeft er goede hoop dat Houten zich op eigen kracht handhaaft. "We hebben de laatste weken goede dingen laten zien. Als we erin slagen één of twee wedstrijden te winnen worden we geen laatste."
Dat het seizoen voor Houten op deze manier eindigt is voor Reumer geen verrassing. "We zijn vorig jaar gepromoveerd, het was een illusie om te denken dat we de Final Four zouden bereiken", zegt de trainer. "Eigenlijk zijn we ons dus het hele jaar aan het voorbereiden geweest op die tweede fase. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.