Van de Zandschulp ronde verder in Miami

Archieffoto
Archieffoto © Orange Pictures
Veenendaal - Tennisser Botic van de Zandschulp heeft de tweede ronde van het masterstoernooi van Miami bereikt. De 28-jarige Veenendaler won in twee sets van de Australiër Rinky Hijikata: 7-5 7-6 (3).
Van de Zandschulp kende in de eerste set aanvankelijk veel problemen op zijn eigen service. De nummer 77 van de wereld leverde op 1-1 zijn opslag in en moest in zijn volgende twee servicegames nog eens vijf breakpoints wegwerken. Hij brak Hijikata wel om op 2-2 te komen, maar zag de Australiër daarna tot 5-5 nog maar 1 punt verliezen op zijn opslag.
Van de Zandschulp profiteerde daarna echter meteen van een mindere servicebeurt van zijn tegenstander. Hijikata werkte een eerste setpoint nog weg, maar sloeg vervolgens voor een lege baan de bal wild uit: 7-5.
In de tweede set won Van de Zandschulp zijn eigen servicebeurten een stuk gemakkelijker, al moest hij op 2-2 nog twee breakpoints wegwerken. Hijikata, de nummer 81 van de wereld, maakte evenmin fouten op zijn opslag, waardoor een tiebreak de beslissing moest brengen. De Nederlander draaide daarin een 0-2-achterstand om in een voorsprong en benutte op 6-3 meteen zijn eerste matchpoint.
Van de Zandschulp treft in de tweede ronde de als veertiende geplaatste Fransman Ugo Humbert, die een bye heeft in de eerste ronde.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.