Blake geeft visitekaartje af in oefenduel tussen FC Utrecht en Helmond Sport: 'Kijken of ze door kunnen groeien'

© RTV Utrecht
Utrecht - FC Utrecht heeft de midweekse oefenpartij met Helmond Sport overtuigend gewonnen. Op Zoudenbalch werd de ploeg uit de Keukenkampioendivisie met 3-0 verslagen.
Een van de spelers die van coach Ron Jans de kans kreeg om zich te bewijzen was Adrian Blake. De Brit liet in de 35e minuut zijn voeten spreken toen hij de 1-0 binnen poeierde. Ook bij de 2-0 stond Blake aan de basis. Een schot van hem belandde uiteindelijk bij Marouan Azarkan die van dichtbij binnenkopte. In de tweede helft zorgde de van een blessure herstelde Zweedse spits Isaac Lidberg voor de 3-0.
FC Utrecht is komend weekend vrij. De week erop wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen Feyenoord.

Kans voor talenten

In het oefenduel mochten talenten als Wessel Kooy, Nazjir Held, Joshua Mukeh, Rickson van Hees, Lynden Edhardt en Gibson Yah hun opwachting maken. "Veel van die jongens hebben we natuurlijk al op de training gezien. Ik vind dit leuk om te doen. Het is een mooie mix van ervaring en jeugd", zegt Jans.
Op het middenveld liep de 20-jarige Yah. Een grote verschijning. "Hij doet mij wel een beetje denken aan Pogba", zegt Jans. "Het is een jongen met heel veel power. "
"Volgend jaar zie ik graag een aantal jongens van Jong bij ons in de eerste selectie. Dan kunnen we kijken of ze door kunnen groeien", aldus de oefenmeester die met een goed gevoel zijn vrije weekend in gaat. "Heerlijk. We wonnen de laatste competitiewedstrijd en over deze oefenwedstrijd ben ik tevreden. Dus we kunnen van die drie vrije dagen gaan genieten."
Trainer Ron Jans na oefenduel: ‘Mix van ervaring en jeugd’

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.