Van der Maarel laat nu zijn voeten weer spreken: 'Overvallen door alle reacties'

© FCUtrecht.nl
Utrecht - Vrijdag 15 maart 09.00 uur: 'Mark heeft de knoop doorgehakt'. Met die woorden ging het bericht de wereld in dat FC Utrecht-icoon Mark van der Maarel bezig is aan zijn laatste seizoen als profvoetballer. Een bericht dat veel reacties opriep in de voetballerij. Een week en honderden reacties later mocht Van der Maarel weer doen wat hij het liefste deed. Een wedstrijd voetballen.
"Het was heel bijzonder. Van tevoren hik je er toch wel een beetje tegen aan dat het eruit komt." Van der Maarel werd overladen met positieve berichten. "Dat is echt heel hartverwarmend. Ik ben niet het type dat gaat zweven, maar het is wel bijzonder om dat allemaal tot je te krijgen. Dat geeft aan dat je in de loop van de jaren toch wel wat goeds hebt gedaan."
Verslaggever René van den Berg stelde Van der Maarel de vraag of hij door alle berichten is overvallen. "Een beetje wel. Het zit ook in mijn natuur om te zijn wie ik ben. In deze wereld krijg je niet altijd wat terug. Dat je de vraag stelt spreekt al voor zich. Het is heel bijzonder allemaal."
Van der Maarel kwam in december, in het bekerduel met Feyenoord, voor het laatst in actie in een officieel duel van FC Utrecht. In het oefenduel met Helmond Sport (3-0) speelde de verdediger 70 minuten mee. "Ik had nog wel even door gekund, maar het is goed zo", zei Van der Maarel vanaf Zoudenbalch met een lach.
Hij wil dit seizoen natuurlijk nog minuten maken in Stadion Galgenwaard. "In dat kader was het goed om deze wedstrijd te spelen. Ik heb mijn best gedaan, ik heb prima gespeeld en ik heb laten zien dat ik het nog kan."
Mark van der Maarel: 'Overvallen door alle reacties'

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.