FC Utrecht maakt voor het eerst in jaren winst

© Orange Pictures
Utrecht - FC Utrecht gaat dit jaar zwarte cijfers schrijven. Dat zegt grootaandeelhouder Frans van Seumeren vrijdag in Een Berg Sport. Dat betekent dat er dit jaar bij de club meer geld binnenkomt dan eruit gaat.
Van Seumeren brengt daarmee opmerkelijk nieuws, want FC Utrecht gaf de laatste jaren structureel meer geld uit dan het bij kon schrijven en noteerde dus elk jaar rode cijfers. "We hebben een positief eigen vermogen door de aankoop van het stadion", legt Van Seumeren uit.
"Bovendien hebben we geen huurkosten meer doordat het stadion nu van ons is." De goede financiële situatie van FC Utrecht is ook te danken aan de groei van de bussinessclub. "Van 250 naar 450 in een paar jaar."
Van Seumeren: zwarte cijfers in 2024
Van Seumeren is niet alleen positief over de financiële situatie van zijn club, maar ook over de sportieve opmars die is ingezet nadat Ron Jans de ontslagen Michael Silberbauer opvolgde. "Ik ben ontzettend blij dat we hem die sabbattical uit zijn hoofd hebben gepraat", zegt de clubeigenaar. "Het was een moeilijk gesprek, maar Ron raakte overtuigd van onze ambitie en van hoe wij werken."
"Dat het nu zo goed gaat is voor 99 procent te danken aan Ron. Hij bewijst maar weer eens hoe belangrijk de functie van hoofdtrainer is voor een club." Jans zelf is wat bescheidener over zijn rol. "Ik ben er natuurlijk bij, maar we hebben dit met zijn allen gedaan", zegt hij.
Het contract met de trainer loopt tot de zomer van 2025, maar voor Frans van Seumeren is het nu al duidelijk. "Ik ga zeker proberen hem ervan te overtuigen dat hij er nog een jaartje aan vast moet knopen. Maar daar ga ik hem nou nog niet mee confronteren."

De hele uitzending van Een Berg Sport is vanaf 17.15 uur te zien op RTV Utrecht, en op onze website: www.rtvutrecht.nl

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.