Hockeysters SCHC en Kampong doen goede zaken, ook zege mannen Kampong

© Orange Pictures
Utrecht - De hockeysters van SCHC hebben in de hoofdklasse Tilburg met 3-1 verslagen. De dames van Kampong wonnen ook, met 3-0 van Bloemendaal.
De treffers van SCHC werden gemaakt door Mette Winter, Trijntje Beljaars en Pien Dicke. Voor Kampong scoorden Luna Fokke, Bente van der Veldt en Iris de Kemp.
SCHC staat derde met 4 punten achterstand op koploper Den Bosch. Kampong is de nummer vier met 3 punten voorsprong op nummer vijf Pinoké. De nummers 1 tot en met 4 gaan de paly-offs om de landstitel in.

Gelijkspel hockeyers Schaerweijde, zege voor Kampong

Schaerweijde kwam zondag tegen degradatieconcurrent HGC niet verder dan een gelijkspel. Het duel eindigde in Zeist in 1-1. Jelle Westendorp bracht Schaerweijde op voorsprong waarna Willem van Campen zes minuten voor tijd voor de gelijkmaker zorgde.
Schaerweijde staat voorlaatste met 11 punten. Dat zijn er 3 meer dan hekkensluiter Laren en 3 minder dan nummer tien HGC.
De mannen van Kampong boekten zaterdag een belangrijke zege in de strijd om een plaats in de play-offs. In Utrecht werd Den Bosch met 3-1 geklopt. Kampong stond al voor rust op 3-0, door twee treffers van Jip Janssen en één van Duco Telgenkamp. Na rust deed Den Bosch iets terug via Koen Bijen.
Kampong blijft vierde, met 31 punten uit 15 duels. Nummer 5 Rotterdam heeft 6 punten minder. De beste vier teams plaatsen zich na 22 duels voor de play-offs om de landstitel.

Promotieklasse

In de promotieklasse heeft Voordaan uit Groenekan op bezoek bij Nijmegen met 4-1 verloren. SCHC wist wel te winnen. Via treffers van Max Sweering en Casper Hafkamp werd het 2-1 tegen Push.
SCHC staat derde in de promotieklasse, Voordaan is de nummer zeven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.